Wedstrijdverslag: Bilbao boekt nipte overwinning bij hekkensluiter Santander

22 april 2012 17:52 | Bron: livescore | Auteur: Jesse Brilman

Athletic Bilbao maakt momenteel een uitstekend seizoen mee. De ploeg van trainer Marcelo Bielsa heeft nog kans op een plek in de finale van de Europa League en won zondag op bezoek bij Racing Santander. Door de driepunter stijgt de ploeg liefst twee plekken op de ranglijst en staat het nu zesde.

De Basken begonnen zondagmiddag erg sterk aan de wedstrijd en dat leidde dan ook al snel tot een doelpunt. Gaizka Toquero werkte de bal in vijandelijk doel op aangeven van Ander Herrera. De thuisploeg begon sterker te worden maar tot rust kon de ploeg nauwelijks iets forceren.

Ook het tweede bedrijf bleef dat spelbeeld actief. Na ruim een uur spelen deed er zich nog een enorme kans voor voor Racing-aanvaller Lautaro Acosta, maar hij mist met het hoofd. Door de overwinning stijgt Bilbao twee plekken en staat het nu zesde. Santander blijft onveranderd hekkensluiter in Spanje.