Wedstrijdverslag: Udinese boekt terechte overwinning op Lazio

29 april 2012 22:40 | Bron: Sport 1

Udinese heeft prima zaken gedaan in de strijd om Champions League-voetbal. De directe concurrent, Lazio Roma, werd in Udine met 2-0 verslagen. Daardoor staat de ploeg los op plek drie in de Serie A, die recht geeft op de voorronde van de Champions League.

Antonio di Natale leek al vroeg in de wedstrijd op weg naar de 1-0 voor Udinese, maar de topschutter zag Federico Marchetti uitstekend redding brengen op zij inzet. De doelman van de bezoekers blonk pas echt uit toen hij na een klein half uur spelen een schot van Giampiero Pinzi uit de bovenhoek tikte en ook een poging van Almen Abdi was voor Marchetti. Aan de andere kant kon in het eerste bedrijf alleen Tommaso Rocchi gevaar stichten met een kopbal.

Ook na rust domineerde Udinese, maar kwam het niet meer door de verdediging van Lazio gebroken. Dus waren het in eerste instantie vooral afstandsschoten die de thuisploeg produceerde. Maar halverwege het tweede bedrijf ontstonden er toch weer scheurtjes in de defensie van de Romeinen. De inzet van Kwadwo Asamoah kon nog gekeerd worden, maar een minuut later was het toch raak. Di Natale - natuurlijk hij - was feilloos in de afwerking.

Di Natale had vervolgens nog de kans op de 2-0, maar liet die liggen. Daarna begon de uitploeg aan een slotoffensief en kreeg Lazio Roma nog wel een paar kansen op een gelijkspel, maar het was te weinig om Samir Handanovic echt te verontrusten. Roberto Pereyra besliste in de slotminuut de wedstrijd door van afstand raak te schieten, waarna André Dias nog rood pakte voor Lazio.