Wedstrijdverslag: Auxerre grijpt laatste strohalm in strijd tegen degradatie

3 mei 2012 20:50 | Bron: whoscored.com | Auteur: Stephan van der Vrande

In de strijd tegen degradatie uit de Ligue Un in Frankrijk heeft AJ Auxerre een belangrijke overwinning geboekt. Door concurrent Dijon met 0-1 te kloppen greep Auxerre zich vast aan de laatste strohalm die de ploeg voorhanden heeft. Diepe spits Roy Contout was dit seizoen vaak ongelukkig maar scoorde de enige treffer van de wedstrijd.

Bij verlies was het lot van Auxerre vrijwel beslecht geweest. Zo speelde de ploeg niet. Beide ploegen stonden angstig tegenover. Dijon leek genoegen te nemen met een puntje, Auxerre móest. Die indruk kon het ondanks het doelpunt niet echt wekken maar de drie punten werden wel over de streep getrokken.

De doelmannen hadden een rustig avondje. Baptiste Reynet van Dijon kreeg drie pogingen te verwerken die tussen de palen gemikt waren. Aan de andere kant overkwam dat Olivier Sorin van Auxerre slechts één keer. Reynet liet bovendien twee van de drie goed gerichte pogingen door.

Contout zette zijn ploeg na een half uur van dichtbij op een 0-1 voorsprong. Een voorzet van Alain Traoré kon hij in vrijheid binnen koppen. Pas na 86 minuten scoorde Delvin Ndinga de 0-2, waardoor de bezoekers opgelucht konden ademhalen na een draak van een wedstrijd.

Auxerre komt door de zege op gelijke hoogte met Dijon. Op doelsaldo is Auxerre wel beter dan de ploeg die nu een plaats verder onder de streep zakt. Omdat Auxerre op doelsaldo ook beter is dan Stade Brestois staat de ploeg zelfs weer eventjes één plek boven de rode streep. De handhaving is nog lang niet binnen, Auxerre treft dit seizoen nog Girondins Bordeaux en Olympique Marseille.