Wedstrijdverslag: Besiktas klopt Fenerbahçe en helpt Galatasaray

3 mei 2012 21:10 | Bron: whoscored.com | Auteur: Stephan van der Vrande

Door de Portugese voorhoede heeft Besiktas revanche genomen op aartsrivaal Fenerbahçe. Met de 1-0 overwinning hielp de ploeg tegelijkertijd een andere aartsrivaal vooruit. Galatasaray ruikt de titel na het verlies van Fener tegen Besiktas. Hugo Almeida velde op slag van rust het vonnis in Istanboel.

Met Hugo Almeida, Simao Sabrosa, Ricardo Quaresma en Manuel Fernandes herbergt de thuisploeg vier Portugezen. Hoewel dat er op zijn tijd wat al te frivool uitziet, bleek het tegen Fenerbahçe effectief. De tegenstander kreeg nergens echt vat op de wedstrijd en een 1-0 verlies is dan snel geleden.

Voor Besiktas was de overwinning een bevrijding. Van de laatste zes confrontaties met Fenerbahçe verloor de thuisploeg er vier, twee keer werd er gelijk gespeeld. De fans snakten dan ook naar een zege. Voor de kansen van Besiktas in de kampioensgroep van het Turkse voetbal betekent het weinig, de ploeg staat ver op afstand. Galatasaray slaat wel een gat van drie punten met nummer twee Fenerbahçe door de nederlaag van laatst genoemde.

Donderdagmiddag won Bursaspor al van Eskisehirspor in de play-offs om de Europa League. De grote man was Pablo Batalla met twee doelpunten.