Wedstrijdverslag: Graafschap speelt zich warm voor nacompetitie na overwinning op ADO

6 mei 2012 16:30 | Bron: Eredivisie Live | Auteur: Michel van Ballegooij

De Graafschap heeft voor een verrassing gezorgd door met 3-5 te winnen op bezoek bij ADO Den Haag. Hierdoor spelen de Superboeren binnenkort nacompetitie, maar degradeert het niet naar de Jupiler League.

De Hagenezen speelden alleen nog voor de eer, maar kwamen toch al vroeg op voorsprong. Door een assist van Tjaronn Chery kon Charlton Vicento al na tien minuten een doelpunt maken. De Graafschap moest minimaal een punt pakken, aangezien Excelsior het nog in eigen hand had. De gelijkmaker viel drie minuten later en kwam op naam van Aleksander Radosavljevic.

Door een mooi doelpunt van Lex Immers, die waarschijnlijk afscheid neemt van ADO na dit seizoen, kwam ADO weer op voorsprong. Enkele tellen later was het echter alweer raak. Michael de Leeuw schoot na 24 minuten gespeeld te hebben de 2-2 binnen en daardoor ontstond er een erg vermakelijke wedstrijd. Immers maakte na rust zijn tweede doelpunt en daarmee kwam ADO op een 3-2 voorsprong.

De Graafschap speelde echter leuk voetbal en verdiende de gelijkmaker. De Leeuw schoot zijn tweede van de middag binnen en dat was voor de club uit Doetinchem het teken om door te zetten. Met een fraai doelpunt was het Gil Vermouth die De Graafschap op een 3-4 voorsprong zette. Het laatste doelpunt kwam op naam van Soufian El Hassnaoui. Met een geplaatste bal onder in het doel zette hij de eindstand op 3-5.

Tijmen Rang: Landskampioen| 06-05-2012 17:40 | Moderator Reageer

Knappe overwinning van de Graafschap na een mooie wedstrijd voor de neutrale toeschouwer.