Wedstrijdverslag: Manchester United weer naast City na zege op Swansea

6 mei 2012 18:54 | Bron: Sport 1

Door een 2-0 zege op Swansea City is Manchester United in het puntenaantal weer naast koploper Manchester City gekomen, het doelsaldo is wel een stuk minder dan dat van de stadsgenoot. United maakte beide doelpunten al voor rust en kon zodoende al vroeg denken aan volgende week wanneer de ontknoping zal plaatsvinden.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Nathan Dyer, de middenvelder van Swansea kwam alleen net niet lekker bij de bal waardoor zijn schot iets te hoog kwam. Maar daarna was het Manchester United dat het initiatief nam. Pogingen van Patrice Evra en Wayne Rooney werden nog gekeerd oor Michel Vorm, maar op de inzet van Paul Scholes van dichtbij had de oud-doelman van FC Utrecht geen kans meer.

Manchester United ging vervolgens hard op zoek naar doelpunt nummer twee. Na acht mislukte pogingen in acht minuten viel die kort voor rust toch nog. Ashley Young was trefzeker met een schot in de lange hoek en verzekerde United zo van een geruststellende voorsprong.

De tweede helft was een stuk meer in evenwicht met kansen over en weer, waardoor het voor Vorm en David de Gea een prima wedstrijd werd om hun keeperskunsten nog eens te tonen. Voor Gylfi Sigurdsson was voor Swansea een aantal keer dichtbij een doelpunt, maar hij vond telkens De Gea op zijn weg.

MikeStrik Rang: Waterdrager| 06-05-2012 19:48 | Reageer

Hopen dat het grote geld van City niet gaat winnen van een club als United.