Wedstrijdverslag: Juventus legt beslag op Scudetto

6 mei 2012 22:49 | Bron: wedstrijden | Auteur: Dennis Matthijs

Juventus heeft voor de 28ste keer de landstitel in Italië veroverd. De Oude Dame boekte zondagavond een 2-0 zege op bezoek bij Cagliari, terwijl belangrijkste concurrent AC Milan een 4-2 nederlaag leed tegen Internazionale. Met nog één speelronde te gaan heeft Juventus, dat in de competitie nog ongeslagen is, een voorsprong van vier punten op nummer twee AC Milan. De ploeg van trainer Antonio Conte kan de Scudetto derhalve niet meer mislopen.

Cagliari - Juventus 0-2
Al na zes minuten wisten de bezoekers de leiding te nemen. Mirko Vucinic trof doel namens Juventus. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd werd de score verdubbeld door een eigen doelpunt aan de kant van Cagliari. Michele Canini scoorde per abuis in eigen doel. De voorsprong van Juve kwam in de slotfase totaal niet meer in gevaar en door de nederlaag van concurrent Milan konden de champagneflessen in Turijn ontkurkt worden: de 28ste Scudetto was een feit.

Internazionale - AC Milan 4-2
Na een kwartier voetballen werd de score geopend door Diego Milito. Inter was de betere ploeg, maar op slag van rust wist Milan op gelijke hoogte te komen. Zlatan Ibrahimovic benutte een strafschop die nooit gegeven had mogen worden. Een halve minuut na rust sloeg Ibrahimovic opnieuw toe: 1-2. Milan was weer helemaal terug in de titelrace, maar lang konden de Rossoneri niet genieten van hun voorsprong. Milito scoorde al snel de 2-2 uit een strafschop. Diezelfde Milito maakte in de slotfase zijn derde treffer van de avond door nogmaals een strafschop te benutten. Maicon zorgde vervolgens voor de definitieve beslissing door op fraaie wijze de 4-2 te produceren.