Wedstrijdverslag: NEC komt aan dubieuze zege in Gelderse derby

10 mei 2012 21:09 | Bron: Eredivisie Live

NEC heeft haar rivaal Vitesse in de play-offs om Europees voetbal een eerste tik uitgedeeld. De Nijmegenaren wonnen in eigen huis met 3-2 van de Arnhemmers, al was de wijze waarom de overwinning tot stand kwam zeer discutabel.

Op een nat veld was het eerste kansje van de Nijmegenaren. Navarone Foor schoot, maar ondanks het snelle veld kon Piet Velthuizen redding brengen. Vitesse was vooral gevaarlijk met een paar afstandsschoten, maar vond na ruim een half uur toch een opening in de Nijmegese defensie.

Giorgi Chanturia gaat voor en zag nota bene de kleine Nicky Hofs de bal achter Gabor Babos. De Hongaarse doelman voorkwam even later de 0-2 door een fraai schot van Wilfried Bony. Even later pakte Babos goed een kopbal van de Ivoriaan en keerde hij ook de rebound van Marco van Ginkel. Het goede keeperswerk van Babos werd beloond met een doelpunt aan de andere kant. Toen Foor een verlengde voorzet van Lasse Schöne binnenkopte.

De tweede helft was pas een kwartier oud toen die gestaakt werd wegens onweer, daarin was alleen Foor gevaarlijk geweest, maar zijn volley werd gekeerde door Velthuizen. Toen de bliksem vertrokken was werd de wedstrijd voor de tweede keer hervat en maakte Bony aan de andere kant de 1-2 met een goed schot. Het was echter wel een dubieus doelpunt omdat NEC'er Remy Amieux geblesseerd op het veld lag tijdens de Vitesse-aanval.

De gelijkmaker tien minuten voor tijd was net zo discutabel. Op het natte veld leek Genero Zeefuik meer weg te glijden dan Frank van der Struijk een overtreding maakte, maar scheidsrechter Eric Braamhaar legde de bal op de stip. Schöne liet dit buitenkansje, in misschien wel zijn laatste thuiswedstrijd voor NEC, niet onbenut. Een paar minuten later maakte NEC zelfs de winnende treffer, na een scrimmage stuitte de bal via Van der Struijk richting de doellijn, de verdediger trapte hem zelf ook weer weg, maar volgens de assistent deed hij dat pas nadat de bal de lijn gepasseerd was.

Guido Rang: Super talent| 10-05-2012 22:03 | Reageer

Lekker genaaid, maar zondag pakken we ze gewoon in 't GelreDome.