Wedstrijdverslag: Goede uitgangsposities Helmond en Willem II na winst

10 mei 2012 21:58 | Bron: Eredivisie Live

Helmond Sport en Willem II hebben zichzelf donderdagavond een uitstekende dienst bewezen door de heenwedstrijd in de tweede ronde van de play-offs om promotie/degradatie winnend af te sluiten. Helmond won in eigen huis met 1-0 van FC Eindhoven, terwijl Willem II te sterk bleek voor Sparta.

Willem II - Sparta 2-1
Afgaande op de cijfers tussen beide ploegen ging Willem II donderdagavond een eenvoudige wedstrijd tegemoet. Van de laatste zestien ontmoetingen in Tilburg wist Sparta er namelijk geen één te winnen. Toch wisten de bezoekers op voorsprong te komen en dat gebeurde via een treffer van Jaime Bruinier. De thuisclub liet zich niet van de wijs brengen en wist nog voor de rust de wedstrijd naar zich toe te trekken. Arjen Swinkels maakte de eerste treffer, twee minuten later was het topscoorder Donny de Groot die de eindstand op 2-1 zou bepalen.

Helmond Sport - FC Eindhoven 1-0
Eindhoven-trainer Erwin Koeman liet eerder op de dag nog weten vol voor de winst te willen gaan op bezoek bij Helmond Sport, maar nadat eenmaal het eerste fluitsignaal had geklonken was daar nog maar weinig van te merken. De thuisploeg was de betere partij en wist dan ook een verdiende overwinning te boeken. Charles Kazlauskas wist vijf minuten na de rust met het hoofd voor de enige treffer van de wedstrijd te zorgen. Aanstaande zondag treffen beide ploegen elkaar opnieuw, ditmaal in Eindhoven.