Wedstrijdverslag: Twente heeft miniem voordeel na saai gelijkspel bij RKC

10 mei 2012 22:52 | Bron: Eredivisie Live

RKC Waalwijk zal zondag in Enschede opzoek moeten na een doelpunt. In eigen huis speelden de Waalwijkers 1-1 tegen FC Twente dat daardoor een klein voordeel heeft gezien het uit doelpunt. De play-off-wedstrijd was vooral in de tweede helft van zeer bedenkelijk niveau.

Hoewel FC Twente sterk begon was de eerste kans voor RKC. Krizstian Nemeth schoot de bal maar net naast - zelfs nog via de buitenkant van de paal - het doel van Sander Boschker. Maar daarna kwamen ook de kansen voor de Tukkers en dat leidde na twintig minuten tot de openingstreffer. Douglas werd diep gestuurd door Nacer Chadli - verreweg de meest dreigende speler van het veld - en omspeelde doelman Jeroen Zoet, waarna de Brazliaanse centrum verdediger in twee instanties scoorde.

Hoewel Twente de overhand bleef houden kwam RKC wel op gelijke hoogte. Dwight Tiendalli maakte een onnodige overtreding op Mitchel Schet, waarna Rick ten Voorde de strafschop benutte. De kansjes bleven voor Twente, met name via Chadli, maar de bal miste vaak net een beetje richting.

In een vervelende tweede helft waren de kansen voor beide partijen miniem. Het was naar het einde toe dan ook RKC dat als underdog brutaal wat meer uit haar schulp kroop. Er waren zodoende een paar kleine kansjes voor Nemeth, maar de Hongaar kon nie trefzeker worden.