Wedstrijdverslag: Malaga naar de Champions League, Villarreal degradeert

13 mei 2012 22:01 | Bron: Sport 1

Bij Málaga hebben alle investeringen dan ook dit seizoen al haar vruchten afgeworpen. Door een 1-0 zege op Sporting Gíjon plaats het zich voor de voorronde van de Champions League. Onderin viel het doek verrassend voor Villarreal dat op de laatste speeldag nog Real Zaragoza en Rayo Vallecano zag passeren.

Málaga - Sporting Gíjon 1-0
Málaga begon sterk en forceerde ook een paar breukjes in de defensie, maar scoorde nog niet Santiago Cazorla en Rondón zagen hun schoten gekeerd worden door Juan Pablo. Rondón versloeg de doelman een keer wel, maar zag de paal toen redding brengen. Kort na rust viel de 1-0 alsnog van Rondón die een voorzet van Carzola binnenkopte. Málaga - waar een kwartier voor tijd Ruud van Nistelrooy in - ging op zoek naar een grote voorsprong. De rijke ploeg vond echter alleen een rode kaart doordat Isco zijn tweede gele prent pakte.

Real Madrid - Real Mallorca 4-1
Real begon uiterst scherp en kwam na een vlotte combinatie via Cristiano Ronaldo op voorsprong. Kort daarna verdubbelde Karim Benzema de score tegen een in het eerste bedrijf onmachtig Mallorca. Nadat Mesut Özil kort na rust de 3-0 had gemaakt met een mooi stiftje deed Mallorca wat terug. Chori Castro schoot met een droge knal de 3-1 binnen. Maar Özil, ditmaal met een soort drop-kick, zorgde ervoor dat het gat weer snel drie doelpunten werd. Tien minuten voor tijd leek het nog 5-1 te worden, maar een kopbal van Ronaldo werd van de lijn gehaald. Desondanks boekte Real een overwinning waardoor het op honderd punten eindigde; een competitierecord.

Villarreal degradeert
Villareal speelde dit seizoen nog Champions League maar zo volgend seizoen op het tweede niveau van Spanje uitkomen. De club stond voor aanvang van de laatste speelronde nog veilig op de zestiende plaats, maar in de slotfase ging alles mis voor Villarreal. Real Zaragoza kende een verrassend eenvoudige avond bij Getafe. Waar Zaragoza zelf tegen één rode kaart aanliep, pakte Getafe er maar liefst drie! Hierdoor kon Zaragoza vrij eenvoudig op een 0-2 zege afstevenen. Rayo Vallecano had het een stuk moeilijker in eigen huis tegen Granada pas in de negentigste minuut maakte Raúl Tamudo de bevrijdende 1-0. Hierdoor passeerde het op de valreep Villarreal dat twee minuten eerder een treffer van Radamel Falcoa van Atlético Madrid had geïncasseerd (0-1). Hierdoor moet Villarreal een stapje terugdoen naar de Segunda Division

Overige uitslagen:
Espanyol - Sevilla 0-1