Wedstrijdverslag: Twente wint oefenduel, maar verliest Landzaat

26 juni 2012 21:07 | Bron: Voetbalinfo | Auteur: Michel van Ballegooij

FC Twente heeft ook haar tweede oefenwedstrijd dit seizoen gewonnen. Tegen amateurclub WVC Winterswijk werd er met 0-7 gewonnen. Vooral in de tweede helft zorgden de jongelingen voor een voetbalfeest met enkele mooie hoogstandjes.

De Tukkers begonnen rustig aan de wedstrijd en keken even de kat uit de boom. Het kwaliteitsverschil was zoals verwacht duidelijk te zien en het duurde dan ook niet lang totdat de eerste bal er in lag. Glynor Plet bezorgde Twente het eerste doelpunt. De aanvaller kreeg in de eerste helft nog meer kansen, maar ging hier erg slordig mee om. Op slag van rust zorgde Joshua John voor de 2-0.

Aan het begin van de tweede helft vonden er veel wissels plaats, maar Denny Landzaat moest noodgedwongen aan de kant blijven. De middenvelder had last van een nog onbekende kwetsuur en werd vervanger door aanwinst Robbert Schilder. In de tweede helft vielen er genoeg doelpunten. Plet scoorde al vroeg uit een strafschop, waarna Twente weer wat gas terugnam. Oud-international Martijn Meerdink nam vervolgens bij de thuisclub afscheid. De oud-speler van onder andere AZ stond het afgelopen seizoen bij de amateurclub onder contract en stopt als voetballer.

In de tweede helft kregen vooral veel jeugdspelers de kans bij FC Twente. Tim Holscher en Mirko Born zorgden vlak achter elkaar voor de 0-4 en de 0-5. Nadat Quincy Promes gevloerd werd verzilverde hijzelf de strafschop en zorgde voor een 0-6 voorsprong. Diezelfde Promes scoorde in de laatste minuut nog zijn tweede doelpunt en zorgde daarmee voor de eindstand.

Michel van Ballegooij Rang: Invaller| 26-06-2012 21:23 | Reageer

Leuke tweede helft om te zien!
Eerste helft weer een erg ongemotiveerd Twente gezien met vooral basisspelers..

KasperHermans Rang: International| 26-06-2012 21:30 | Reageer

Weer 7-0. Verwacht zo'n uitslag eigenlijk ook wel over een week tegen Santa Colomna.