Wedstrijdverslag: Vitesse geeft tot viermaal toe voorsprong weg

19 juli 2012 19:22 | Bron: Voetbalinfo

Vitesse heeft in de Europa League in een zeer doelpuntrijke wedstrijd de zege tegen Lokomotiv Plovdiv laten glippen. De club uit Arnhem kwam tot drie keer toe op voorsprong, maar steeds hadden de Bulgaren een antwoord, de 4-4 viel zelfs in de blessuretijd.

Vitesse begon goed en was al binnen vijf minuten dreigend met een paar speldenprikjes. Toch was Piet Velthuizen de eerst doelman die in actie moest komen. Hij redde op een afstandsschot en zag even later een kopbal van Georgios Salamastrakis net overvliegen. Een schot van Yordan Todorov moest eveneens gepakt worden door de goalie.

Tegen de verhoudingen in kwam Vitesse wel op voorsprong. Na een overstapje van Wilfred Bony uit een voorzet van Nicky Hofs kon Jonathan Reis de 0-1 op het scorebord zetten. De voorsprong hield echter niet lang stand, want Velthuizen had niet voor de tweede keer een reactie op een pegel van Torodov. Na een half uur spelen pakten de Arnhemmers wederom op voorsprong. De assist kwam weer van Hofs en zijn voorzet werd door Marco van Ginkel binnengekopt.

Vitesse hield met kunst en vliegwerk goed stand voor rust en had zelfs op 1-3 kunnen komen, maar de treffer van Renato Ibarra werd wegens buitenspel afgekeurd. En vlak na de pauze kwam de gelijkmaker daar alsnog. De ervaren vleugelspeler Zdravko Lazarov kon helemaal vrijstaand inkoppen. De reactie van Vitesse kwam weer snel tot stand en op aangeven van Ibarra, maakt Bony de derde treffer voor de ploeg van Fred Rutten.

Toch kwam Lokomotiv Plovdiv weer op gelijke hoogte. Wederom was het Lazarov die Velthuizen passeerde, al zag de doelman er niet heel lekker uit. Vitesse nam wederom het initiatief en ging op zoek naar de vierde voorsprong van de avond. Na een paar verkwiste kansen, was het Van Ginkel, die met een afstandsschot voor zijn tweede treffer van de avond zorgde. Met nog ruim tien minuten te gaan tot het einde probeerde Vitesse te controleren, maar in de blessuretijd ging het toch weer fout. Invaller Tássio zorgde voor de gelijke eindstand.

boefmansje Rang: Wereldkampioen| 19-07-2012 19:39 | Reageer

matchfixing

bennyboys Rang: Wereldkampioen| 19-07-2012 20:30 | Reageer

Thuis gewoon afmaken dan maar.