Wedstrijdverslag: Barca verslaat United na strafschoppen

8 augustus 2012 23:58 | Bron: Voetbalinfo | Auteur: Michel van Ballegooij

Manchester United heeft na strafschoppen verloren van FC Barcelona. Beide teams traden in Göteborg met hun sterkste formatie aan, waardoor het voor beide clubs een serieuze krachtmeting was. Na negentig minuten was de stand nog 0-0.

De Spaanse topclub speelde een uitstekende eerste helft, maar kwam maar niet tot scoren. Dit kwam door het falen van onder andere Lionel Messi, maar ook door de reddingen van David De Gea, die een geweldige wedstrijd stond te keepen. United kreeg haar grootste kans via Wayne Rooney, maar de spits mistte een strafschop.

Nadat er na negentig minuten nog geen beslissing was werd er besloten om direct strafschoppen te nemen. FC Barcelona wist alles te benutten, maar bij de Engelse club mistten Nani en Ashley Young.