Wedstrijdverslag: Newcastle weet tegen de verhouding in Tottenham te verslaan

18 augustus 2012 20:33 | Bron: Engelse Premier League | Auteur: Joachim van der Marck

Newcastle United heeft de eerste competitiewedstrijd tegen de verhouding in winnend weten af te sluiten. In eigen huis wist de club van Alan Pardew concurrent Tottenham Hotspur met 2-1 te verslaan. Doelpuntenmakers waren Demba Ba en Hatem Ben Arfa (beiden Newcastle) en Jermain Defoe.

Met twee Nederlanders (Vurnon Anita, Newcastle en Rafael van der Vaart, Tottenham) op de bank en doelman Tim Krul in de basis bij Newcastle begonnen beide teams met veel power aan de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, maar na enkele minuten werd dat steeds minder. Een saaie eerste helft was het gevolg. Buiten een grote kans van Tottenham-aanvaller Jermain Defoe en een paar harde overtredingen die met geel werden bestraft gebeurde er weinig. De tweede helft startte al compleet anders.

The Spurs wilde met drie punten terugkeren naar Londen en startte vol in de aanval. Opnieuw was Jermain Defoe een aantal keer dichtbij om de score te openen, maar een goed keepende Tim Krul hield hem tegen. Tegen de verhouding in was het uiteindelijk Demba Ba die voor de thuisclub de score opende. In de 55ste minuut was de eerste doelpoging van de Senegalees meteen raak. Tottenham probeerde terug in de wedstrijd te komen. Na een aantal gemiste kansen wist Defoe dan toch eindelijk zijn doelpunt te maken. Met nog een kwartier te spelen stond het gelijk tussen de nummer vier en vijf van het afgelopen seizoen.

Het was echter Newcastle United dat de wedstrijd naar zich toe trok. Nadat Hatem Ben Arfa werd getackeld in het strafschopgebied wist het slachtoffer tien minuten voor tijd koelbloedig vanaf elf meter Brad Friedel te passeren en zo de thuisploeg weer op voorsprong te zetten. Tottenham Hotspur probeerde nog met een punt te kunnen terugkeren, maar Newcastle wist huis te houden in eigen St. James Park.

bennyboys Rang: Wereldkampioen| 19-08-2012 9:28 | Reageer

Mooie overwinning voor de Club van Anita.