Wedstrijdverslag: PSV overtuigt niet, maar wint ruim van Roda JC

18 augustus 2012 20:40 | Bron: Voetbalinfo

Na de 3-2 zeperd bij RKC Waalwijk van afgelopen week heeft PSV herstel getoond door Roda JC opzij te zetten. De Limburgers werden met 5-0 verslagen door de ploeg van Dick Advocaat, die overigens nog niet heel denderend speelde maar toch ruim won.

PSV had het in het begin moeilijk met Roda JC, dat er een paar keer aardig uitkwam en via Mark-Jan Fledderus en Krisztián Németh wist het een paar plaagstootjes uit te delen. Maar het was toch PSV dat na elf minuten op voorsprong kwam. Kevin Strootman verlengde een vrije trap met het hoofd achter doelman Filip Kurto.

PSV kreeg meer grip op de wedstrijd, maar het creëerde weinig echt uitgespeelde kansen. Vooral uit vrije trappen bleef het gevaarlijk. Zo redde Kurto knap op een vrije trap van Dries Mertens, terwijl de Belg even later ook nog de lat raakte. Verder greep de achterhoede van Roda JC een paar keer op het juiste moment in, terwijl een treffer van Ola Toivonen ook nog werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na rust was PSV al snel gevaarlijk door een mooie gekrulde trap van Jeremain Lens. De 2-0 viel even later alsnog toen Toivonen een inzet van Mertens met zijn hak verlengde. Het werd vervolgens een vrij gezapige wedstrijd, waarin PSV wel de betere was. Maar naarmate de tijd vorderde creëerde Roda JC zowaar wat kansjes.

Een klein kwartier voor tijd beslist nota bene PSV-huurling Abel Tamata die een voorzet van Lens pardoes op zijn voet kreeg en achter Kurto zag belanden. Even later scoorde Lens zelf nadat hij op fraaie wijze was gelanceerd door Mark van Bommel. Roda JC verweerde zich nog amper en Georginio Wijnaldum kon na een combinatie met Tim Matavz geheel vrijstaand de 5-0 binnentikken.

Latjepsv | 18-08-2012 21:11 | Reageer

Petje af voor alle spelers dit weekeinde zal toch ook niet meevallen met 35 graden overigens dik verdiend gewonnen

bennyboys Rang: Wereldkampioen| 18-08-2012 21:46 | Reageer

Het hadden makkelijk ook dubbele cijfers kunnen zijn.