Wedstrijdverslag: Heerenveen houdt nasmaak over aan punt tegen Feyenoord

18 augustus 2012 22:37 | Bron: Voetbalinfo

Feyenoord heeft haar eerste puntverlies van de competitie geleden. In eigen huis werd er met 1-1 gelijk gespeeld tegen sc Heerenveen. De Rotterdammers zullen echter tevreden zijn met het punt aangezien de gelijkmaker werd gemaakt nadat Joris Mathijsen al een rode kaart had gezien bij Feyenoord.

Sc Heerenveen begon goed en had al vroeg een kans via Oussama Tannane, wiens poging gepakt werd door Erwin Mulder. De doelman zeg even later een poging van Filip Djuricic net langs kruising suizen. Feyenoord herstelde zich echter goed en had na twintig minuten spelen een enorme kans op de openingstreffer, maar de kopbal van debutant Mathijsen werd knap gekeerd door Kristoffer Nordfeldt.

De doelman van de Friezen excelleerde even later weer met een uitstekende redding, ditmaal op een inzet van Guyon Fernandez op aangeven van Sekou Cissé. De kansen bleven komen, maar met name Lex Immers miste een enorme kans. Aan de andere kant waren de bezoekers nog gevaarlijk met een schot van Pele van Aanholt.

Na rust was het een meer gesloten wedstrijd. Er gebeurde welis waar zat, maar echte kansen bleven voor beide ploegen spaarzaam. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het spel steeds slechter en slechter. De eerste ploeg die tot een kans kwam was Heerenveen, na een enorme fout van Miquel Nelom kon Rajiv van la Parra opstomen richting Mulder maar hij schoot wild naast.

Langzaam maar zeker groeide Heerenveen iets beter in de wedstrijd en dat werd een kwartiertje voor tijd beloond met een treffer. Djuricic ontsnapte aan Mathijsen, die aan de noodrem besloot te trekken en in zijn eerste wedstrijd voor de Rotterdammers dus een rode prent kreeg. De bijhorende penalty werd feiloos benut door Djuricic zelf. Maar Feyenoord knokt en kwam via een individuele actie van Ruben Schaken terug tot 1-1. De rechtsbuiten kapte twee man uit en schoot prima de bal in de onderhoek.

Omdat Feyenoord niet goed wist of het vol op de aanval moest of met tien man toch het punt moest koesteren ontstonden er aan beide kanten een paar kleine kansjes. Zo schoot Gianni Zuiverloon uit kansrijke positie de bal over de kruising.

Latjepsv | 18-08-2012 22:42 | Reageer

Ja Feyenoord je krijgt het niet telkens kado van Heerenveen of van de scheids vond 1 punt al teveel voor Feyenoord