| Vergeten? | Registreer

Wedstrijdverslag: PSV wint met weinig moeite op bezoek bij FC Groningen

26 augustus 2012 18:46 | Bron: Voetbalinfo
 

PSV heeft op bezoek bij FC Groningen geen fout gemaakt. De Eindhovenaren hadden niet al te veel moeite met de plaatselijke FC. PSV wist het duel uiteindelijk te winnen met 1-3. Het is de tweede overwinning op rij voor het team van trainer Dick Advocaat.

PSV was sterker in de beginfase zonder echte kansen te creƫren. Jetro Willems zorgde voor het eerste gevaar. De linksback kapte naar binnen en probeerde vanaf randje zestien de bal met rechts in de verre hoek te plaatsen. Doelman Luciano pareerde het schot met een mooie duik. In de 27e minuut was het wel raak. Na een goedee loopactie van Ola Toivonen ontstond er ruimte op rechts. Dries Mertens stuurde de mee opgekomen Hutchinson de diepte in en die scoorde met een subtiel stiftje. Groningen was even daarvoor nog gevaarlijk geweest met een vrije trap van Leandro Bacuna. Via de vingertoppen van keeper Przemyslaw Tyton raakte hij de lat.

De tweede helft bracht hetzelfde spelbeeld. Groningen wilde wel, maar kon geen vuist maken. PSV bleek ijzersterk in de omschakeling. Virgil van Dijk verloor de bal op het middenveld waarna Kevin Strootman de alerte Mertens wegstuurde. De kleine Belg besliste het duel met een bekeken schuiver in de verre hoek. De voor Lens ingevallen Memphis Depay maakte er zelfs nog 0-3 van. Mitchel Schet deed in de slotfase nog wat terug namens de thuisploeg: 1-3.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!