Wedstrijdverslag: Sneijder scoort bij winnend Inter, Roma speelt ternauwernood gelijk

26 augustus 2012 22:41 | Bron: VoetbalInfo

Op de openingsdag van de Italiaanse Serie A is Internazionale goed begonnen. De ploeg uit Milaan won mede dankzij een treffer van Wesley Sneijder op bezoek bij het gepromoveerde Pescara met 3-0. Voor doelman Maarten Stekelenburg was er een tegenvaller bij AS Roma. De Romeinen mochten van geluk spreken dat er een 2-2 gelijkspel werd behaald.

Pescara - Internazionale 0-3
Na het teleurstellend verlopen vorige seizoen, waarbij ze zelfs buiten de Champions League vielen, heeft Internazionale haar pijlen gericht op een terugkeer in de top drie. Op bezoek bij het gepromoveerde Pescara wist de ploeg in elk geval goed te beginnen. Wesley Sneijder opende na ruim een kwartier de score, waarna Diego Milito op aangeven van debutant Antonio Cassano de score zou verdubbelen. Tien minuten voor het einde maakte invaller Philipe Coutinho er nog 0-3 van.

Palermo - Napoli 0-3
Napoli leek met een openingswedstrijd bij Palermo een lastige tegenstander te hebben. Toch wisten de Napolitanen een eenvoudige zege te boeken. Kort voor rust zou de Slowaak Marek Hamsik de score openen. Deze stand zou lang blijven staan, waarna Christian Maggio in de 79e minuut voor de beslissende 0-2 zou zorgen. Twee minuten voor het einde maakte Edinson Cavani er ook nog 0-3 van en bezorgde hij Napoli zo een prima start aan het nieuwe seizoen.

AS Roma - Catania 2-2
In tegenstelling tot Inter en Napoli, kent AS Roma een teleurstellende start aan het nieuwe seizoen. Onder de nieuwe trainer Zdenek Zeman moet het dramatische vorige seizoen vergeten worden, maar lijkt dat vooralsnog niet te gebeuren. In het eigen Stadio Olimpico nam Catania na een half uur spelen de leiding via Giovanni Marchese. Roma zou halverwege op gelijke hoogte komen door een treffer van Pablo Osvaldo. De Romeinen hoopten vervolgens door te drukken, maar kregen tien minuten na de gelijkmaker ineens de 1-2 om de oren. Alejandro Gomez schoot diagonaal binnen. Een verlies leek in de maak, tot Nico López in de blessuretijd voor de 2-2 zou zorgen. Zo houdt Roma toch nog een puntje over aan het duel met Catania.

Overige uitslagen:
Atalanta Bergamo - Lazio Roma 0-1