| Vergeten? | Registreer

Wedstrijdverslag: Gladbach komt net te kort in Kiev, Kuyt uitgeschakeld met Fener

29 augustus 2012 22:41 | Bron: VoetbalInfo
 

Borussia Mönchengladbach is er net niet in geslaagd de groepsfase van de Champions League te bereiken. Na de 1-3 nederlaag van vorige week tegen Dinamo Kiev, werd het ditmaal 2-1 in de Oekraïne. Op de andere velden wist het Fenerbache van Dirk Kuyt niet te winnen van Spartak Moskou (1-1). Zodoende zijn de Russen door naar de groepsfase.

Dinamo Kiev - Borussia Mönchengladbach 1-2
Na de 3-1 nederlaag van vorige week was het recept voor Gladbach vrij simpel, er moest gewonnen worden en het liefste met twee doelpunten verschil. De brillenstand bleef lange tijd op het scorebord staan, tot in de zeventigste minuut Evgeniy Khacheridi een eigen doelpunt maakte. Gladbach begon te geloven in een stunt en nog geen tien minuten later was het Juan Arango die met het hoofd de score naar 0-2 tilde. Een stunt leek in de maak, tot Kiev nog een keer aan zou zetten. In de absolute slotfase wisten de Oekraïners de 1-2 te maken, waardoor Gladbach uit het toernooi ligt, terwijl Kiev zich kwalificeert voor de groepsfase.

Fenerbahce - Spartak Moskou 1-1
Ook het Russische Spartak Moskou slaagde erin de groepsfase te bereiken. De bezoekers kwamen in Istanboel zelfs al na zes minuten op een 0-1 voorsprong door oud-AZ-aanvaller Ari. De 0-1 zou lang op het scorebord blijven staan, tot twintig minuten voor het einde Moussa Sow voor de gelijkmaker zou zorgen. De Turken hadden nu nog een doelpunt nodig om een verlenging uit het vuur te slepen, maar zouden niet meer tot scoren komen. Zelfs een tweede gele kaart van Demy de Zeeuw in de 81e minuut zou Fenerbahce, waar Dirk Kuyt de volle negentig minuten zou spelen, niet meer helpen. Zodoende kwalificeert Spartak zich voor de groepsfase.

Overige uitslagen:
Celtic (Sch) - Helsingborgs IF (Zwe) 2-0 (2-0)
CFR Cluj (Roe) - FC Basel (Zwi) (2-1) 1-0
Lille (Fra) - FC Kopenhagen (Den) 2-0 n.v. (0-1)

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (1)

Reacties
Ajax Rang: Amateur| 30-08-2012 1:45 | Reageer

Zuur voor Borossia.

En Kuyt zal dus niet Feyenoord treffen, denk dat veel Feyenoorders dat jammer vinden.Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!