Wedstrijdverslag: Real wint tweeluik van Barça en pakt eerste prijs

30 augustus 2012 0:15 | Bron: Voetbalinfo

Real Madrid wint de Spaanse Supercup van Barcelona. De eerste wedstrijd werd met 3-2 gewonnen door de Catalanen, de wedstrijd van vanavond eindigde in een 2-1 overwinning van de Madrilenen. Real Madrid wint met uitdoelpunten en sleept de eerste prijs van het seizoen binnen.

Een levendige openingsfase waarin het spel op en neer ging. Na ruim zes minuten spelen kreeg Gonzalo Higuaín een uitgelezen mogelijkheid, maar de spits schoot de bal recht op Victor Valdes. De Argentijn was vier minuten later wel trefzeker toen Javier Mascherano zijn interceptie miste en Higuaín vrij kon doorlopen richting Valdes. Ditmaal faalde de spits niet en zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Real Madrid was dichtbij de 2-0, maar het schot van Marcelo ging net voorlangs.

Na ruim twintig minuten spelen maakte Cristiano Ronaldo wel de 2-0, de Portugees rondde knap af. Real zette vroeg druk en bracht Barcelona in de problemen. Sergio Ramos zette de thuisploeg op een 3-0 voorsprong, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege een overtreding van Pepe op Mascherano. Barcelona moest na een half uur spelen verder met tien man. Ronaldo kon vrij doorlopen maar Adriano stak daar een stokje voor wat hem een rode kaart opleverde. Vlak voor rust maakte Lionel Messi de aansluitingstreffer, de Argentijn schoot een vrije trap van grote afstand buiten bereik van Iker Casillas en gaf zijn team weer hoop.

Na de thee ging het spel heen en weer, Barça maakte zich schuldig aan overtredingen wat normaal niet het spel van de Catalanen is. Ondanks de rode kaart bleef Barcelona aanvallend voetbal spelen en liet het zich niet terugzakken op eigen helft. Pedro was dichtbij de gelijkmaker, na een prachtige pass van Mascherano stuitte de aanvaller uiteindelijk op Casillas. Valdes hield zijn ploeg in de wedstrijd met een goede redding op de inzet van Sami Khedira, de Duitser had de 3-1 op zijn schoen maar miste van dichtbij.

Tien minuten voor tijd had Higuaín de kans om de wedstrijd op slot te gooien, maar zijn schot verdween via de buitenkant van de bal naast het doel. Luka Modric, de kersverse aankoop, mocht ook nog een aantal minuten meespelen van José Mourinho maar kon niet meer zijn stempel op de wedstrijd drukken. In de blessuretijd liet Real het na om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken en kreeg ook Barça nog de kans op de gelijkmaker. Maar het bleef bij 2-1, hiermee pakt Real haar eerste prijs van het seizoen.