Wedstrijdverslag: Ronaldo navigeert Real Madrid langs Granada

2 september 2012 21:40 | Bron: Livescore | Auteur: Jesse Brilman

Real Madrid heeft zondag een simpele zege geboekt op Granada. De formatie van José Mourinho werd in eigen huis genavigeerd door Cristiano Ronaldo, die belangrijk was met twee doelpunten. De formatie uit de hoofdstad verzekerde zich eerder deze week nog met de Spaanse Supercup.

De 27-jarige Portugees, die nog zoekende was naar zijn eerste doelpunt in de Primera Divisíon, had na 26 minuten voetballen dan eindelijk zijn eerste te pakken. Het voorbereidende werk kwam van José Callejón. In de tweede helft verdubbelde diezelfde Ronaldo de marge.

Ook dit seizoen zal de strijd om topscorer in Spanje hoogstwaarschijnlijk gaan tussen Ronaldo en Lionel Messi, die later op de zondag nog in actie komt tegen Valencia. Niet veel later na het tweede doelpunt pakte Granada-speler Bruno Gómez zijn tweede gele kaart en leek de wedstrijd definitief gespeeld.

Invaller Gonzalo Higuaín zette tien minuten voor tijd de definitieve stand op het scorebord. Real Madrid, dat nog altijd zoekende was naar haar eerste overwinning, stijgt naar de negende plek. Granada blijft op de achttiende positie staan.