Wedstrijdverslag: Stekelenburg verslaat Sneijder, tegenstander PSV wint

2 september 2012 22:44 | Bron: Voetbalinfo

In een onderlinge ontmoeting is het team van Maarten Stekelenburg de meerdere gebleken van dat van Wesley Sneijder. De doelman speelde een goede wedstrijd en won met 1-3 in Giuseppe Meazza. PSV-opponent Napoli won met 2-1 van Fiorentina, waar Mounir El Hamdaoui in actie kwam.

Internazionale - AS Roma 1-3
De bezoekers begonnen goed en kwamen na een kwartier spelen op 0-1 door een treffer van Alessandro Florenzi, die een voorzet van Francesco Totti binnenkopte. Inter ging daarna op zoek naar de gelijkmaker. Antonio Cassano schoot op aangeven van Wesley Sneijder vlak voor rust de 1-1 achter Maarten Stekelenburg.

De doelman onderscheidde zich gedurende de rest van de wedstrijd met een aantal degelijke reddingen, onder meer op een inzet van Sneijder. De reddingen van Stekelenburg werden beloond toen twintig minuten voor tijd Totti Pablo Osvaldo lanceerde. De Argentijn maakte het voorbereidende werk prima af. Bij de 1-3, die kort daarop volgde, was Osvaldo aangever. Zijn pass werd op schitterende wijze overgerond door Marquinho. In de slotfase kreeg Osvaldo nog rood na een domme handsbal, maar dat bracht de zege niet meer in gevaar

Napoli - Fiorentina 2-0
De eerste echte kans van de wedstrijd was voor de met veel bombarie bij Ajax vertrokken Mounir El Hamdaoui, maar zijn schot ging net over. La Viola domineerde gedurende de eerste helft, maar liet het net niet bollen.

Tien minuten na rust sloeg het noodlot echter toe voor de bezoekers. Borja Valero werkte de bal op onfortuinlijke wijze achter zijn eigen goalie. Fiorentina was het spoor bijster en Napoli profiteerde dankbaar. Met een goed afstandsschot zorgde Blerim Dzemaili een kwartier voor tijd voor de 2-0, waardoor het duel definitief beslist was. In de slotfase deed Stevan Jovetic nog wel wat terug, via een fraai schot, maar de treffer kwam te laat.

Overige uitslagen:
Cagliari - Atalanta 1-1