Wedstrijdverslag: AZ wint overtuigend van matig Roda JC

16 september 2012 16:20 | Bron: Voetbalinfo

Hoewel ze het zelf ontkennen, heeft AZ zondagmiddag laten zien dat het nog niet uitgevlakt mag worden voor een eventuele landstitel. Het had in eigen huis geen kind aan Roda JC dat met 4-0 van de kaart werd gevaagd.

AZ had al in de eerste minuut op voorsprong kunnen komen, maar Maarten Martens struikelde over de bal toen hij gehaast op het doel van Filip Kurto afging. Maar AZ was de bovenliggende partij en kwam ruim binnen het kwartier op een verdiende voorsprong. Jozy Altidore zocht de combinatie met Viktor Elm en schoot vervolgens op zeer fraaie wijze zijn vijfde treffer van het nog prille seizoen binnen.

De Alkmaarders bleven de betere partij, al had Roda een aardige kans via Krisztián Németh, maar zijn schot vloog naast. Na een klein half uur counterde AZ naar de 0-2 en de eigenlijke beslissing in de wedstrijd. Na de uitbraak over veel schijven bereikte Altidore met een mislukt schot Erik Falkenburg, die de bal zo binnen kon glijden. Het werd een walk-over voor AZ, nadat Elm al een grote kans had gehad, was het na veertig minuten weer raak. Maarten Martens vond Altidore en die rondde prima af.

Na rust kwam AZ niet goed in haar spel, maar was er naar een klein uur spelen ineens een juweel van een doelpunt. Altidore combineerde dit keer met Adam Maher en schoof de bal prima in de verre hoek, waardoor hij alweer zijn zevende treffer van het seizoen maakte. AZ drong daarna nog wel aan, maar kwam niet echt tot grote kansen, waardoor de schade voor Roda JC beperkt bleef.

bennyboys Rang: Wereldkampioen| 16-09-2012 16:41 | Reageer

Roda JC kun je ook bij de Degradatie-kandidaten zetten.
NAC, Willem II, VVV en PEC Zwolle.