Wedstrijdverslag: Tien man Vitesse winnen ruim op bezoek bij FC Groningen

16 september 2012 18:25 | Bron: Voetbalinfo

Ondanks de zege bij ADO Den Haag voor de interlandperiode, heeft FC Groningen nog steeds geen goede vorm te pakken. In de eigen Euroborg blijft het tot nu toe zegeloos, nadat er met 0-3 verloren werd van Vitesse, dat een uur met een man minder speelde.

Beide ploegen begonnen goed. Zo had Vitesse een kans via een hakbal van Jonathan Reis en kopte voor FC Groningen Gregor van Dijk de bal net naast. De grootste kans was van het eerste half uur was voor Mitchell Schet, de Groningen-aanvaller schoot van dichtbij in, maar zag Piet Velthuizen knap redden op zijn inzet.

Na een half uur kwam er een kanteling in de wedstrijd toen Jan-Arie van der Heijden de doorgebroken Genero Zeefuik in het strafschopgebied neer en mocht inrukken. De Arnhemmers hadden het vervolgens aan doelman Velthuizen te danken dat ze met 0-0 de rust haalden, al keek de doelman vlak voor rust kansloos toe hoe Kees Kwakman de lat raakte.

Na rust had Velthuizen nog een prima redding op een schot van Leandro Bacuna, alvorens Vitesse zich meer in de debatten ging mengen. Patrick van Aanholt combineerde met Theon Janssen en vond het hoofd van de boomlange ingevallen spits Mike Havenaar, die prima binnenkopte. Het vuur bij de Groningers verdween langzaam en Vitesse counterde koeltjes naar 0-2. Havenaar voor de meegekomen Tomas Kalas, die prima afrondde. Even later werd het zelfs 0-3. Weer was Van Aanholt aangever en ditmaal was het Wilfried Bony die afwerkte. Door de knappe en ruime zege houdt Vitesse de tweede plek in handen.

KasperHermans Rang: International| 16-09-2012 18:25 | Reageer

Hou er maar rekening mee voor de titel. Met tien man zo winnen bij Groningen, het is zeker niet meer geheel uit te vlakken!

Latjepsv | 16-09-2012 18:46 | Reageer

Ja die gaan lang meedoen schat ze hoger in als PSV en Ajax en dat heeft ermee te maken dat Vitesse geen Europees voetbal speelt en de concurrenten wel

KasperHermans Rang: International| 16-09-2012 18:56 | Reageer

Hoger dan PSV en Ajax wil ik niet zeggen, ze hebben nu net als Twente de flow, maar gaan nog wel wat tegenkomen die jaar. Tegen Feyenoord hadden ze ontzettend veel geluk met de late winst