Wedstrijdverslag: Ajax loopt tegen late nederlaag aan in Dortmund

18 september 2012 22:35 | Bron: Voetbalinfo

Op bezoek bij Borussia Dortmund heeft Ajax in de slotfase een 1-0 nederlaag geleden. De Amsterdammers hielden lang goed stand en hadden in de eerste helft zelfs de beste kansen, maar een goede afronding van Robert Lewandowski was Ajax te machtig.

Dortmund begon uitstekend aan het duel en bracht de defensie van Ajax een paar keer aan het wankelen, maar toch kregen de Amsterdammers de eerste echte kans. Na een slippertje van de Duitse defensie kon Ryan Babel er met de bal vandoor en bereikte hij Christian Eriksen. De jonge Deen stuitte echter op de goed uitkomende Roman Weidenfeller. Ook Dortmund kreeg een mogelijkheid, maar door een adequaat optreden van Niklas Moisander kwam Mario Götze niet tot een goede poging.

Maar de eerste echte kans kreeg de thuisploeg pas na een half uur spelen. Johann Schmelzer kon na een goede combinatie over de linkerflank, maar hij stuitte op een goed opgestelde Kenneth Vermeer. Aan de andere kant was kreeg Ajax een kansrijke situatie nadat Weidenfeller rare capriolen uithaalde, maar Ajax kon via Babel niet genoeg profiteren van de kansrijke situatie.

De tweede helft begon stormachtig. Eerst kreeg Ajax een paar goede mogelijkheden. Met name via Siem de Jong en een kopbal van Babel. Maar de grootste kansen waren voor Dortmund. Robert Lewandowski (over) en Marco Reus (op Vermeer). De grootste kans was echter voor een klein uur spelen voor Mats Hummels. Na een overtreding van Ricardo van Rhijn op Götze mocht de verdediger aanleggen van elf meter, maar hij zag Vermeer redden op zijn niet al te best ingeschoten strafschop.

Het bleef een zeer enerverende partij met hachelijke momenten voor beide doelen. Maar tot echte kansen kwam het niet direct. In de slotfase ging het toch mis voor Ajax. Na een teruggekopte voorzet kwam de bal bij Lewandowski, die dit keer zijn vizier wel op scherp had en Vermeer kansloos liet.

KasperHermans Rang: International| 18-09-2012 22:49 | Reageer

Zo zuur dat hij laat valt, sommige spelers speelden echt een wereldpartij, maar sommige waar ook te bleek.

Latjepsv | 18-09-2012 22:50 | Reageer

Dortmund verdiend gewonnen maar ik dacht dat sulemani geblesseerd was want die had er wel een uur eerder in moeten komen vond Sana de zwakste schakel zelfs blind speelde goed maar goed Ajax viel zeker niet tegen .

bennyboys Rang: Wereldkampioen| 18-09-2012 22:55 | Reageer

Ajax complimenten. Geweldig gespeeld en vooral Vermeer.
Jammer dat het tóch nog mis gaat een paar minuten voor tijd.

fillyking Rang: Super talent| 18-09-2012 23:08 | Reageer

Ajax verdiende een punt, maar heeft de nederlaag wel aan zichzelf te danken. Je moet vanaf de aftrap tot het eindsignaal gefocust blijven en dat waren ze helaas niet.

MBB | 18-09-2012 23:52 | Reageer

Vind ik wel meevallen.. 1 moment iets te zwak van Alderweireld die voor de rest echt een topwedstrijd speelde. Ajax was gewoon erg goed, maar kwam het laatste kwartier niet meer onder de druk uit. Ajax heeft een goede pot gespeeld die helaas niet werd beloond met een punt.. Op naar de volgende wedstrijd!

FBamigo | 19-09-2012 1:21 | Reageer

Daar zit ook het grote verschil tussen Europese topclubs en subtoppers (uitzonderingen niet meegeteld). Ze kunnen 90 minuten op een hoog niveau constant presteren. Ze dwingen het af door telkens aan te vallen en druk te zetten.

Justin Rang: Vedette| 18-09-2012 23:53 | Reageer

Balen..

Poek1000 | 19-09-2012 8:15 | Reageer

Fbamigo, heb je Manchester City gezien? Wat een gatenkaas, oogde alles behalve een Europese topclub en dan heb ik het niets eens over de laatste 5 min van de wedstrijd!!!

FBamigo | 19-09-2012 12:11 | Reageer

Daarmee doelde ik op Madrid. City is in mijn ogen nog geen topclub. Ze spelen erg laf ondanks het materieel wat Mancini tot zijn beschikking heeft.

Justin Rang: Vedette| 19-09-2012 10:18 | Reageer

Zeker niet kansloos tegen City, vooral die Kompany was een ezel zeg. Ben alleen bang dat Yaya Toure door niemand van Ajax te stoppen is, wat een beer!

Jerryisthename Rang: Semi-prof| 26-09-2012 14:19 | Reageer

Verklaar mij voor gek, maar ik denk dat Ajax gewoon door gaat in deze poule als nr. 2. Alleen wordt het nu heel moeizaam door het verlies tegen Dortmund, maar die gasten zijn thuis te pakken en Manchester thuis ook. Uit moeten ze minstens een punt pakken.Real gewoon de beste natuurlijk, heer en meester in deze poule.