Wedstrijdverslag: Udinese bezorgt Allegri meer kopzorgen, Siena verbaast Sneijder

23 september 2012 16:56 | Bron: Voetbalinfo | Auteur: Stephan van der Vrande

De positie van Massimo Allegri staat na de vierde speelronde in de Serie A verder onder druk. Op bezoek bij Udinese verloren de Rossoneri met negen man met 2-1. Met slechts drie punten uit vier wedstrijden en een 0-0 tegen Anderlecht in de Champions League beleeft de club een dramatische start. Stadsgenoot Inter deed het ook wel eens beter in het begin van het seizoen. In eigen huis en met Wesley Sneijder in de basis was een nederlaag tegen Siena een bittere teleurstelling.

Udinese - AC Milan 2-1
Het werd een mooie middag voor een voormalig speler van Go Ahead Eagles. In Deventer kon spits Mathías Ranegié geen blijvende indruk maken, nu opende hij namens Udinese de score voor eigen publiek, tegen AC Milan. Na een bar slechte eerste helft bracht Stephan el-Shaarawy zijn ploeg nog wel langszij, maar Udinese zou uiteindelijk het laatste woord hebben. Christian Zapata incasseerde binnen drie minuten twee keer een gele kaart en dus rood. Met zijn laatste overtreding veroorzaakte hij bovendien een strafschop. Dat bleek voor Antonio di Natale een koud kunstje. In de slotfase konden de meegereisde fans het niet meer aanzien, maar Kevin-Prince Boateng verergerde de middag nog door de tweede rode kaart te pakken.

Internazionale - Siena 0-2
Het werd voor alle voetballiefhebbers in Milaan een catastrofale middag. De andere topclub uit de stad speelde wel thuis en verloor ook. Wesley Sneijder speelde voor Inter een sterke pot, maar kon zijn ploeg niet aan één of meer punten helpen. De Nerazurri kregen het grootste deel van de kansen. Siena stelde daar welgeteld twee schoten op doel tegenover. Die inzetten bleken fataal, Simone Vergassola ramde uit het niets diagonaal de bal in de linkerhoek achter Samir Handanovic, zo'n twintig minuten voor tijd. Francesco Valiani trok de drie punten voor Siena in blessuretijd definitief over de streep. Na vier wedstrijden stokt de teller voor Inter op zes punten.

Catania - Napoli 0-0
Napoli moet Juventus even twee punten uit laten lopen. Tegen een verzwakt Catania kwamen de Napolitanen niet tot scoren. Met meer dan zeventig procent van het balbezit was er sprake van een abnormaal overwicht, maar de nummer twee op de ranglijst kon dat niet uitbuiten. Pablo Alvarez van Catania zag al na twee minuten een directe rode kaart. De middenmotor ging daarna met tien man op de doellijn liggen en ging niet meer opzij.

Overige uitslagen:
Sampdoria - Torino 1-1