Wedstrijdverslag: Immers schiet Feyenoord in blessuretijd verlenging langs NEC

26 september 2012 21:17 | Bron: Voetbalinfo | Auteur: Stephen van Vlokhoven

Het bekerduel tussen NEC en Feyenoord eindigde na 120 minuten in een remise. Na vier goals in de reguliere speeltijd leek ook de verlenging in een gelijkspel te eindigen. Lex Immers dacht daar anders over en volleerde de Rotterdammers naar de volgende ronde.

Na amper een halve minuut voetballen kreeg Feyenoord al een zware klap te verduren. Een vrije trap van NEC werd in het strafschopgebied door Graziano Pellè verlengd en vervolgens door Terence Kongolo langs eigen doelman Kostas Lamprou gekopt. Zo keken de bezoekers al na 36 seconden tegen een achterstand aan en kon NEC tevreden achteruit leunen en toekijken hoe de wedstrijd ging verlopen.

De achterstand inspireerde Feyenoord en zorgde voor een flinke dominantie van de Rotterdammers. Na twee ongevaarlijke corners van Ruud Vormer kwam de voorzet van Ruben Schaken wel in de buurt van het Nijmeegse goal. Pellè kopte te zacht richting doel en Gabor Babos kon gemakkelijk redding brengen. Een volgende voorzet, ditmaal van Sekou Cissé, was ook niet besteed aan de nieuwe Italiaanse spits. Na terugleggen van Lex Immers maaide Pellè volledig over de bal heen waardoor gevaar wederom uitbleef.

Tot aan de rust kwam NEC eigenlijk niet meer in het spel voor, op een zwakke kopbal van Geert Arend Roorda en een afstandschot van ver van Ryan Koolwijk na. Tussendoor stichtte Feyenoord wat gevaar via voorzetten van Schaken en Cissé, maar konden ze bezoekers nog steeds geen echte vuist maken. Op slag van rust maakte de schlemiel van de eerste minuut zijn fout op de valreep goed. De achtste hoekschop van Feyenoord werd door Babos weggebokst, waarna Daryl Janmaat de bal van ver op de slof nam. Terence Kongolo veranderde de bal dermate van richting dat NEC-doelman Babos kansloos is en Feyenoord met een 1-1 stand de rust in kon.

Na de pauze bleef Feyenoord druk zetten en ontstonden opnieuw de kansen voornamelijk via Schaken en Cissé. In de zestigste minuut kregen de bezoekers eindelijk loon naar werken als Schaken een voorzet in het strafschopgebied brengt. Babos mist de bal en Cissé kan van dichtbij binnen koppen: 1-2. Lang kon het elftal van Ronald Koeman niet genieten van de voorsprong, want invaller Leroy George had twee minuten nodig om de stand weer gelijk te trekken. De voorzet van Foor wordt door George bij de tweede paal ingekopt waarmee de 2-2 een feit is.

NEC voelde inmiddels dat er wat te halen viel in deze wedstrijd en kroop langzaam uit de schulp. Hierdoor was er in de tweede helft veel meer sprake van een echte bekerwedstrijd dan in het eerste deel. Uit een vrije trap kopte Leerdam over het NEC-doel en aan de andere kant schoot Michel Breuer in het zijnet bij Feyenoord. Pellè had op zijn beurt wederom een kans, maar de spits schoot naast in een wedstrijd waar hij de draai niet echt kon vinden.

Beide ploegen probeerden nog aan de verlenging te ontkomen, maar zowel NEC als Feyenoord kwamen niet meer tot scoren in de reguliere speeltijd. Vlak voor het einde van de tweede helft brengt Koeman zijn eerste wisselspeler: Guyon Fernandez valt in voor doelpuntenmaker Sekou Cissé.

In de eerste helft van de verlenging vielen er weinig kansen te noteren. Het spel golfde op en neer en geen van beide partijen nam duidelijk het heft in handen. Voor Feyenoord komt Wesley Verhoek voor de vermoeide Schaken, om voor vers bloed op de flanken te zorgen. Twee voorzetten van de invaller leverden echter geen gevaar op. Aan Nijmeegse zijde was er weinig te beleven en de gastheren leken tevreden te zijn met het vooruitzicht op penalties.

Ook in de tweede helft waren de kansen voor Feyenoord, maar wisten beide efltallen zich niet meer op het scorebord te werken. Een slotoffensief van de bezoekers leverde uiteindelijk diep in blessuretijd de winnende treffer op van Lex Immers. De aanvallende middenvelder schoot vanaf een meter of zes de bal met een volley in het dak van het doel.