Wedstrijdverslag: Hoofdrol Van der Vaart in remise met De Jong, Elia wint wel

26 september 2012 22:05 | Bron: Bundesliga | Auteur: Benjamin Hagen

Tussen al het bekergeweld door kende Duitsland een doordeweekse Bundesliga-speelronde. Woensdagavond speelden bijvoorbeeld uitblinker Rafael Van der Vaart met Hamburger SV van het Borussia Mönchengladbach van Luuk de Jong gelijk tegen elkaar. Eljero Elia pakte in het Werder Bremen-tricot wél de volle drie punten.

Borussia Mönchengladbach - Hamburger SV 2-2
In Gladbach en HSV troffen twee ploegen die een matige start van de competitie kennen elkaar. Het onderonsje tussen De Jong van de thuisploeg en Jeffrey Bruma en Van der Vaart van de bezoekers eindigde in een 2-2 uitslag. De Nederlandse middenvelder, die deze zomer terugkeerde bij de club waar hij internationaal naam maakte, opende de score halverwege de eerste helft met een krachtig schot vanaf de rand van de zestien. De voorsprong werd echter slechts een kwartier volgehouden, want op slag van rust bracht verdediger Martin Stranzl de bordjes weer in evenwicht.

Vlak na rust scoorde HSV echter weer; de Wit-Rus Artem Rudnevs nam de 1-2 op zijn naam. Doelpuntenmaker Stranzl leek zich na een uur spelen ook nog tot schlemiel te bombarderen; de routinier veroorzaakte een strafschop en kreeg direct rood. Het was aan Raffie de marge te verdubbelen, maar de spelmaker faalde vanaf elf meter. Lang leek de misser echter niet uit te maken, want Gladbach kon, ondanks de aanwezigheid van De Jong in de spits, maar niet op gelijke hoogte komen. Tot in de blessuretijd, als zomeraankoop Alvaro Dominguez de 2-2 tegen de touwen werkte.

Overige uitslagen:
Augsburg - Bayer Leverkusen 1-2
Freiburg - Werder Bremen 1-2
Hannover 96 - 1. FC Nürnberg 4-1
VfB Stuttgart - TSG Hoffenheim 0-3

Benjamin Rang: Sterspeler| 26-09-2012 22:14 | Reageer

De Jong weer niet gescoord..

Justin Rang: Vedette| 26-09-2012 23:45 | Reageer

De Jong was ook drama ey..