Wedstrijdverslag: Napoli eenvoudig langs Lazio, topclubs maken geen fouten

26 september 2012 22:38 | Bron: Voetbalinfo | Auteur: Joachim van der Marck

SSC Napoli heeft in de Italiaanse midweekse topper zonder enige moeite het verassende Lazio Roma verslagen. In Napels was Edinson Cavani met drie treffers de gevierde man van de Napolitanen. AC Milan en Internazionale hadden een zware wedstrijd op het programma, maar maakten geen fouten.

In San Paulo gingen beide clubs qua spelbeeld gelijk op, maar had de thuisploeg met de Uruguayaanse topaanvaller in de gelederen het geluk aan haar zijde. Cavani wist drie keer te schieten en alledrie de pogingen waren raak. Na een half uur spelen stond Napoli al met 2-0 voor tegen de club uit Rome en dertig minuten later gooide de Napolitanen de wedstrijd op slot door de hattrick van Cavani.

De gasten probeerde nog enigszins wat terug te doen, maar stuitte telkens op de goed keepende Morgan de Sanctis. Door de overwinning op Lazio Roma neemt Napoli de koppositie in de Serie A op basis van doelsaldo over van Juventus, dat op bezoek bij Fiorentina dinsdag na een gelijkspel punten verspeelde.

AC Milan en Internazionale maakten geen fouten. AC Milan wist in eigen huis dankzij een uitblinkende Stephan El Shaarawy met 2-0 te winnen van Cagliari. De jonge Italiaanse aanvaller was twee keer trefzeker voor de Rossoneri. Internazionale wist met dezelfde score te winnen van haar tegenstander. Op bezoek bij Chievo Verona waren Álvaro Perreira en Antonio Cassano trefzeker.

Overige uitslagen:
Genoa - Parma 0-1