Wedstrijdverslag: Babel neemt Ajax bij de hand, Vitesse en Heerenveen winnen

26 september 2012 22:53 | Bron: Voetbalinfo

Na vier nederlagen op rij heeft Ajax weer eens gewonnen van FC Utrecht. De bekerontmoeting in de de Galgenwaard eindigde in een zeer eenvoudige zege voor de Amsterdammers. Babel was de grote man met een treffer en twee assists. sc Heerenveen en Vitesse deden hun 'plicht' en wonnen vrij eenvoudig van amateursclubs.

FC Utrecht - Ajax 0-3
Ondanks een snelle kans via Nana Asare kende Ajax een geweldige start. Het was het duo Ryan Babel Tobias Sana was vooral lekker op dreef. Bij de 0-1 was Babel aangever en maakte Sana af en een paar minuten later waren de rollen omgekeerd. Utrecht deed aardig mee, maar de Amsterdammers hadden de beste kansen. Zo kopte Siem de Jong op de lat. Na een half uur kwamen de kansen voor de thuisploeg er dan toch. En dan vooral via Eduardo Duplan. Tweemaal was hijzelf gevaarlijk, maar redde Jasper Cillessen en kopte de de Fransman over. Even later vergat Cedric van der Gun een zijn voorzet binnen te tikken.

De goede intenties van de Utrechtenaren ten spijt, na rust maakte Ajax snel een einde aan de illusies van de thuisploeg. Op aangegeven van weer Babel schoot Christian Eriksen vanuit een lastige hoek de 0-3 achter Robbin Ruiter. Dit leverde flink wat frustraties op bij het Utrecht-publiek, dat overging op het gooien van vuurwerk en voorwerpen richting onder andere doelman Cillessen. Scheidsrechter Bas Nijhuijs besloot het duel even stil te leggen, om de wedstrijd na een korte onderbreking weer te hervatten. Beide teams kwamen na de tweede hervatting nog amper tot kansen en dus bekert Ajax eenvoudig door.

Gemert - Vitesse 0-3
Zonder echt te overtuigen heeft Vitesse afgerekend met Gemert. De thuisploeg had zelfs de eerste grote kans, maar benutte deze niet. Na rust sloeg Vitesse wel toe via een knappe afstandsknal van Theo Janssen. Daarna ging het lopen en maakte invaller en debutant Brahim Darri en Jonathan Reis de 0-3.

Kozakken Boys - sc Heerenveen 0-4
Bij Heerenveen heeft de aankoop Alfred Finnbogason van de ontmoeting met Kozakken Boys gebruik gemaakt om wat aan zijn vertrouwen te werken. De IJslander maakte zowel voor als nog rust twee treffers en was daarmee verantwoordelijke voor de hele Friese productie.

Overige uitslagen:
Willem II - FC Dordrecht 0-2
IJsselmeervogels - ADO Den Haag 0-2
GVVV - FC Groningen 1-2
Lienden - Heracles Almelo 0-4
MVV - NAC Breda 0-3
Capelle - HBS 3-4
Xeres - Helmond Sport 2-2 (4-3 na strafschoppen)
Sneek - Noordwijk 2-1

Kella020 Rang: International| 26-09-2012 23:09 | Reageer

Heel gemakkelijke avond. Utrecht was onherkenbaar! Het vuurwerk voorafgaand aan de wedstrijd was het enige spectaculaire aan Utrecht zijde.

Rick | 26-09-2012 23:44 | Reageer

Verdiende makkelijke overwinning

KasperHermans Rang: International| 26-09-2012 23:59 | Reageer

Als Ajax slim is leggen ze hem direct nog voor wat langer vast. Gozer speelde voor de vierde keer op rij prima

Jerryisthename Rang: Semi-prof| 27-09-2012 12:09 | Reageer

Babel is een beest! Niemand kan hem stoppen op kracht en snelheid! Bovendien is hij technischer dan menigeen denkt. En zijn schot, dodelijk. Wacht nog op zijn eerste echte knal. Wist dat hij het goed zou doen, maar zo goed! Wowww! Hij is tot op het bot gemotiveerd en blijft nuchter en bescheiden. Grote speler! Volgend jaar speelt hij bij de echte Europese top, die hem wel weet te waarderen! Dus aub. geen Liverpool ofzo...is hij veel te goed voor.

| 31-05-2012 11:00 | Reageer

Dit bericht is verwijderd door een moderator.

KasperHermans Rang: International| 27-09-2012 12:42 | Reageer

Denk dat hij liever bij Ajax blijft. Hij heeft de fout al eens gemaakt en wil nu gewoon spelen. Je ziet dat hij geniet bij Ajax. Vanwege het feit dat hij speelt en weer het gevoel heeft dat hij belangrijk is. Het is alleen nog wachten op zijn salto's

fillyking Rang: Super talent| 27-09-2012 18:47 | Reageer

Ja, nu gewoon lekker genieten bij Ajax. Ben alleen bang dat veel Europese topclubs op hem zullen azen en dan staat hij voor een lastige keuze.

Gewijzigd op donderdag 27 september 2012 om 18:49.
Jerryisthename Rang: Semi-prof| 27-09-2012 12:10 | Reageer

Oja, NL-elftal duurt ook niet lang meer...als je ziet wat daar soms rondloopt, hahaha.

Jerryisthename Rang: Semi-prof| 27-09-2012 12:50 | Reageer

Haha, zijn salto's...misschien was dat iets van vroeger ja.
Ben het met je eens, Kasper, dat je echt ziet dat hij geniet bij Ajax. MEt zijn kans en dat hij heerlijk kan spelen met die talentvolle jongens om hem heen. Dan is Hoffenheim echt 10x niks, haha. Wordt ook een btje overdreven gedaan over dat Duitse voetbal...Alleen Bayern/Schalke/Dortmund zijn nu top, voor de rest zijn die clubs echt te slecht voor een Babel. Volgens mij dacht die trainer van Dortmund ook nog; shit...hoe hebben we die gratis Babel niet kunnen opmerken en gratis kunnen halen? ;-) Maar ik zie hem graag bij Ajax blijven, maar ben bang dat als een echte topclub uit Spanje of Engelenad komt, dat hij weg is...Ajax moet hem gewoon zsm. een meerjarig contract geven, zodat ze ook nog iets aan hem verdienen. Hij blij, Ajax blij.