Wedstrijdverslag: Feyenoord-duo Immers en Pelle walst over NEC heen

29 september 2012 21:39 | Bron: Voetbalinfo | Auteur: Stephen van Vlokhoven

Feyenoord heeft zaterdagavond in De Kuip laten zien hoe winnen van NEC ook een stuk makkelijker kan. In het bekertoernooi was de volley van Lex Immers in de 121e minuut uiteindelijk bevrijdend. Aan de hand van Graziano Pellè en Lex Immers was de wedstrijd nu al na vijftig minuten beslist. De eindstand in De Kuip: 5-1.

Het begin van de wedstrijd bood weinig vermaak voor het aanwezige publiek. NEC had iets meer balbezit, maar deed er verder weinig mee. De eerste serieuze kans was voor de thuisploeg, toen Pellè de bal terug legde op Lex Immers. De Hagenees schoot vanaf zestien meter echter net naast. Het antwoord van NEC liet vier minuten op zich wachten en bestond uit de kopbal van Evander Sno. De aanvaller kon vrij inkoppen, maar besloot hoog over.

Na het eerste kwartier sloeg Feyenoord toe. Uitgerekend Pellè, die bekritiseerd wordt sinds zijn komst naar Rotterdam, kopte de voorzet van de opgekomen Daryl Janmaat snoeihard achter Gabor Babos. Met deze 1-0 op zak beleefde Feyenoord meteen een hele andere wedstrijd dan woensdag in Nijmegen. De rest van de eerste helft werd door de thuisclub gecontroleerd en NEC kwam er slechts sporadisch uit.

Vlak voor rust schoot aanvoerder Jordy Clasie van ver op het doel van NEC, maar de bal vloog over de lat. Twee minuten later verdubbelde Feyenoord alsnog de score, wederom via hun Italiaanse spits. Opnieuw was het Janmaat die de pass gaf, ditmaal over de grond. Pellè kon in alle vrijheid richting Gabos, waarna hij de ex-Feyenoorder koelbloedig passeerde met een behendig wippertje: 2-0.

De tweede helft was amper twee minuten onderweg als Immers onderuit wordt getrokken in het strafschopgebied van NEC. Het slachtoffer legde zelf aan voor de hierop volgende penalty en is feilloos vanaf de stip: 3-0. Zo leek Feyenoord af te stevenen op een simpele overwinning in het eigen stadion. Twee minuten na de penalty deed NEC echter snel wat terug. De voorzet van Kevin Conboy werd door de vogelvrije Sören Rieks binnen gegleden voor de 3-1, waardoor de spanning in de wedstrijd bleef.

NEC had na de aansluitingstreffer veel balbezit, maar creëerde weinig gevaar. Op een kopbal van Leroy George na, konden de bezoekers geen vuist maken in De Kuip. Dankzij het uitblijven van een Nijmeegse treffer, liep Feyenoord nog uit naar 4-1 via een kopbal van Immers. Na deze treffer was de tank bij NEC zichtbaar leeg en vond Feyenoord het wel best. Immers maakte zijn hattrick in de tweede helft compleet door de vrije trap van Clasie binnen te koppen langs de zwak uitkomende Babos. Zo won Feyenoord uiteindelijk met 5-1 van NEC.

fillyking Rang: Super talent| 29-09-2012 21:43 | Reageer

Mooi voor Pellè en voor de bekritiseerde Immers. Je snoert de critici wel de mond door een hattrick te scoren. Hopelijk kunnen ze dit voortzetten.

Benjamin Rang: Sterspeler| 29-09-2012 22:10 | Reageer

tja, zijn ook twee goalgetters gebleken de laatste tijd ! :P

Jerryisthename Rang: Semi-prof| 30-09-2012 11:54 | Reageer

Van Pelle wist ik wel dat hij zou komen, is een redelijk goede spits. MAar Immers verbaast me, had ik niet verwacht. Wel knap.

AFCA020 Rang: Vedette| 01-10-2012 9:39 | Reageer

Nou pelle is ook klaar, die zit gelijk aan zijn gemiddelde hahaha