Wedstrijdverslag: Zes doelpunten en drie strafschoppen bij remise Heracles en ADO

29 september 2012 21:45 | Bron: - | Auteur: Benjamin Hagen

Op voorhand werd bij het duel tussen Heracles Almelo en ADO Den Haag al een leuk spelbeeld verwacht. Twee voetballende teams troffen elkaar in het Polman Stadion en de verwachtingen werden meer dan waargemaakt. Na negentig minuten bleef het scorebord pas haken op 3-3.

Heracles en ADO, twee concurrenten van elkaar in de strijd om een plek in het linkerrijtje, startte fris vanaf de aftrap. Het gevolg was een snelle openingstreffer van de bezoekers. Vanuit een scrimage kwam Chelsea-huurling Kenneth Omeruo tot een schot dat werd getoucheerd door Heracles-talent Lerin Duarte. Het speeltuig kwam daardoor achter goalie Remko Pasveer tegen de netten: 0-1.

Heel lang konden de Hagenezen echter niet van hun voorsprong genieten. Het duel is namelijk pas twintig minuten oud als Heracles langszij komt. Willie Overtoom mag aanlopen voor een strafschop die hij feilloos binnenschoot. De supporters zaten nog niet stil of de tweede pealty was een feit: Danny Holla tekende vanaf elf meter voor de 1-2, nadat de arbiter hands constateerde.

Om het sprookje af te ronden kreeg Heracles in de een klein half uur wederom een strafschop, die door Overtoom wederom werd verzilverd. Hiermee kende de wedstrijd drie strafschoppen in zo'n negen minuten. Bovendien kwam Heracls weer drie minuten later voor het eerst op voorsprong. Ninos Gouriye kon profiteren van slap wegwerken door ADO-verdediger Vito Wormgoor: 3-2. Uiteindelijk bleek het niet genoeg voor een driepunter, want diep in de tweede helft maakte captain Danny Holla namens De Residentieclub de 3-3 met een knappe vrije trap.

Benjamin Rang: Sterspeler| 29-09-2012 22:12 | Reageer

3 strafschoppen in 9 minuten.. :Q