| Vergeten? | Registreer

Wedstrijdverslag: Ajax wint in vooral een spannende topper van Twente

29 september 2012 22:38 | Bron: Voetbalinfo
 

De eerste serieuze test van FC Twente heeft gelijk voor een nederlaag gezorgd. In de Amsterdam ArenA was het vooral spannend in plaats van dat er veel gebeurde, maar Ajax won met 1-0 door een fraai schot van Christian Eriksen.

De ontmoeting waar vooraf zo erg naar uit was gekeken werd in de eerste helft een waar schaakspel. Het overwegend Ajax dat het balbezit had, maar de achterhoede van FC Twente gaf geen ruimte prijs. Pas na twintig minuten was er een eerste soort van doelpoging, maar het schot van Tobias Sana kwam niet in de buurt van het doel.

Gevaarlijker was Twente, eerst raasde een voorzet van Dusan Tadic voorbij aan Robbert Schilder en even later kopte Nacer Chadli een voorzet van Schilder in de handen van Kenneth Vermeer. De grootste kans van de eerste helft was toch voor de thuisploeg. Na een goede actie van Christian Eriksen dook Niklas Moisander vrij voor het doel op, maar hij tikte de bal naast.

In de tweede helft zat er iets meer leven in de brouwerij en waren weer de eerste grote kansen voor FC Twente. Luc Castaignos schoot de bal via Vermeer in het zijnet en Peter Wisgerhof schoot een voorzet van Chadli. De Belg kopte even later goed een hoekschop naar de grond, maar weer bracht Vermeer redding.

Juist na die fase met kansen voor Twente sloeg Ajax toe. Het trage tempo van de Amsterdammers verdween ineens toen Moisander inschoof en Ryan Babel legde de bal perfect neer voor Eriksen. De Deen liet met een bekeken bal Nikolay Mihaylov kansloos. Gesterkt door de treffer ging Ajax op zoek naar meer en dat vond het bijna nog geen twee minuten later nadat een door Ricardo van Rhijn en Toby Alderweireld verlengde hoekschop van de lijn werd gehaald door Wisgerhof. De rebound van Sana werd vervolgens vroegtijdig eruit gehaald.

Steve McClaren besloot in te grijpen en bracht de Chileens Felipe GutiƩrrez voor meer aanvallende intensies. Die inbreng zorgde vooral dat er weer evenwicht in het spelbeeld kwam, maar kansen forceerden de Tukkers nog nauwelijks.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (3)

Reacties
KasperHermans Rang: International| 29-09-2012 22:45 | Reageer

Volwassen zege van Ajax. Op in beide helften een fase na was Ajax de betere. Knap gevoetbald.

Jerryisthename Rang: Semi-prof| 29-09-2012 23:58 | Reageer

Idd...wat een balcirculatie! Heerlijk gewoon. Was moeizaam omdat Twente laf was...speelden nog laffer dan PSV...pfff. Maar Ajax VERDIEND 3 punten! Komt goed met Ajax!

Jerryisthename Rang: Semi-prof| 29-09-2012 23:59 | Reageer

Twente moet volgens mij volgende week al tegen een andere topper? Duurt niet lang meer of Ajax is weer nr. 1 op de ranglijst.Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!