Wedstrijdverslag: Geen winnaar bij Cambuur en Veendam, Dordrecht wint ruim

1 oktober 2012 22:03 | Bron: Voetbalinfo | Auteur: Joachim van der Marck

De wedstrijd tussen SC Veendam en SC Cambuur heeft geen winnaar opgeleverd. In Veendam bleven de clubs uit het Noorden steken op een 1-1 gelijkspel. In het zuiden wist FC Dordrecht wel te winnen. Helmond Sport werd in eigen huis met 0-3 ruim verslagen.

SC Veendam 1-1 SC Cambuur
Cambuur was uitstekend begonnen aan de competitie en er werd verwacht dat ook SC Veendam werd verslagen. Dit bleek moeilijker dan gedacht voor de gasten. Veendam kwam na twintig minuten op voorsprong dankzij Lars Hutten. Cambuur had het in Veendam lastig, maar wist nog op slag van rust langszij te komen door een benutte strafschop van middenvelder Erik Bakker. Cambuur probeerde in de tweede helft nog op voorsprong te komen, maar bleef steken op een punt. SC Veendam moest in de blessuretijd van de tweede helft Arjan Wiegers nog missen, die met een rode kaart het veld moest verlaten.

Helmond Sport 0-3 FC Dordrecht
Om in het spoor van SC Cambuur te blijven, moest Helmond Sport in eigen huis van FC Dordrecht winnen. FC Dordrecht was echter een lastige opponent voor Helmond Sport. De wedstrijd ging gelijk op, totdat rechtsbuiten Moussa Kalisse de score opende voor de gasten. Pas in de tweede helft besliste FC Dordrecht in haar voordeel door een doelpunt van Lars Veldwijk. Helmond Sport probeerde nog wat terug te doen, maar nadat Kalisse een kwartier voor tijd zijn tweede treffer van de avond maakte, was het definitief over voor de thuisploeg. Na een 0-3 nederlaag lijkt Helmond Sport uitgeschakeld te zijn in de strijd om de eerste periodetitel.