Wedstrijdverslag: FC Twente buigt ditmaal 2-0 achterstand om naar remise

4 oktober 2012 20:52 | Bron: Voetbalinfo | Auteur: Stephen van Vlokhoven

Na het gelijkspel in de eerste Europese groepswedstrijd tegen Hannover 96 heeft FC Twente ook haar tweede duel niet gewonnen. Bij Helsingborg leek de Twentse ploeg van Steve McClaren vooral dankzij een enorm zwakke verdediging te gaan verliezen, maar de bezoekers besloten hun comeback met een gelijkspel: 2-2.

Trainer McClaren had aangegeven dat zijn elftal moest 'durven te voetballen' op bezoek bij Helsingborg. Aan de aftrap verscheen met Dusan Tadic, Nacer Chadli, Felipe Guitierrez, Wout Brama en Robbert Schilder meer dan voldoende creativiteit. Achter dit aanvallende blok vielen echter de hele wedstrijd gaten en verloor Twente veel te veel duels.

De eerste echte kans van de wedstrijd werd meteen gepromoveerd tot doelpunt. De beresterke Douglas voorkwam nog wel dat Rachid Bouaouzan gevaarlijk werd, maar het uitverdedigen richting Schilder was zijn eerste fout. Schilder miste volledig de aanstormende May Mahlangu in zijn rug. De middenvelder gaf een afgemeten voorzet waarop topschutter Nikola Djurdjic de openingstreffer binnen kon koppen. Zo viel de 1-0 al na zes minuten en begon Twente zwaar aan de wedstrijd.

Na de treffer kwam Twente meer in de wedstrijd en liet Helsingborg De Tukkers ook steeds meer komen. Dit mondde na een kwartier voetbal uit in twee kansen voor Dedryck Boyata. De centrale verdediger kopte hard op de paal, maar de bal caramboleerde via doelman Pär Hansson over de achterlijn. De hierop volgende corner werd door diezelfde Boyata opnieuw bijna in het doel gekopt, maar de bal mistte doel.

In een verder boeiende eerste helft kregen beide ploegen kansen om te scoren. Voor Twente waren Chadli en Guetierrez beiden tot tweemaal toe dicht bij een doelpunt. Aan Zweedse zijde had Alejandro Bedoya de score minstens kunnen verdubbelen. Op slag van rust zorgde slordig verdedigen opnieuw voor een tegengoal bij Twente. De doorbraak op rechts van David Accam leek onschuldig, maar slap optreden van Edson Braafheid zorgde voor gevaar. Toen Nikolay Michaylov uit zijn doel kwam, vond Accam en gaatje om de bal voor te zetten. Goaltjesdief Djurdjic had met het open doel uiteraard geen enkel probleem en schoot kinderlijk eenvoudig de 2-0 binnen.

Het tweede bedrijf was volledig in handen van de bezoekers, met name de laatste twintig minuten. Een kwartier voor tijd kopte invaller Rasmus Bengtsson de aansluitingtreffer binnen na de voorzet van Tadic. Het kostte kansen van Schilder, Chadli en Tadic (twee keer) totdat de verdiende gelijkmaker eindelijk viel. Twee minuten voor het einde van de officiële speeltijd knikte Douglas uit een corner de 2-2 binnen. De vier minuten blessuretijd waren niet voldoenden voor Twente, ondanks een gigantische kans voor invaller Jerson Cabral. Na de 2-2 tegen Hannover 69 speelde Twente dus wederom gelijk met vier doelpunten.

KasperHermans Rang: International| 04-10-2012 21:20 | Reageer

Ongelooflijk dat hier niet drie punten gepakt zijn. Hier moet je in het laatste kwartier zes goals kunnen maken

Vlok92 Rang: Supporter| 04-10-2012 21:43 | Reageer

Tsja, maar het zwakke verdedigen van de eerste helft mocht ook wel afgestraft worden..

Robert Rang: Legende| 04-10-2012 22:18 | Reageer

Raar maar waar, onderschatting :P?