Wedstrijdverslag: PSV met speels gemak langs Napoli

4 oktober 2012 22:55 | Bron: Voetbalinfo

PSV heeft na een slechte start in de Europa League de rug gerecht. In eigen huis wonnen de Eindhovenaren donderdagavond met 3-0 van Napoli. Sterkste man aan Eindhovense zijde was Luciano Narsingh, die een constante plaag vormde voor de Napolitaanse verdediging.

De ploeg van trainer Dick Advocaat begon met aanvallende intenties tegen de Italianen. Dit leidde tot een snelle gele kaart voor Omar el Kaddouri, voor een overtreding op Mark van Bommel. Twee minuten later was de eerste doelpoging van Luciano Narsingh, maar zijn schot ging net naast. Na een snelle aanval kreeg Napoli twee hoekschoppen kort na elkaar, maar het wist de bal niet voorbij Boy Waterman te krijgen.

Na ruim tien minuten kreeg Blerim Dzemaili een goede kans, maar wist niet af te drukken. Dit was voor PSV het teken om ten aanval te trekken. Nadat eerst Kevin Strootman het doel net miste, zag andermaal Narsingh een inzet gekeerd worden door doelman Antonio Rosati. In de negentiende minuut werd de score geopend door Jeremain Lens. Hij werd diep gestuurd van door een prachtige crosspass van achteruit en de Napolitaanse verdediging greep te zwak in. Oog in oog met de doelman van de Italianen was Lens koelbloedig.

Na de achterstand zocht Napoli nadrukkelijk de aanval, maar wist niet tot scoren te komen. De thuisclub kreeg ook nog enkele flinke kansen, maar wist het net niet te vinden. Tot vijf minuten voor rust. Luciano Narsingh brak door op rechts en bewaarde het overzicht. Hij bediende de mee opgekomen Dries Mertens op maat en de Belg rondde beheerst af; 2-0.

In de rust besloot Napoli-manager Walter Mazzarri om Edinson Cavani in te brengen, maar de Uruguayaan wist de ban niet te breken. Zeven minuten na rust kreeg PSV een hoekschop. De inzet van Timothy Derijck werd tot nog een corner verwerkt, welke genomen werd door Dries Mertens. Marcelo wist het leder met een krachtige kopbal in het net te krijgen; 3-0.

Amper tien minuten later kreeg Atiba Hutchinson de kans om de marge op vier te brengen, maar zijn inzet miste het doel op een haar na. Kort na deze mogelijkheid besloot de Napoli-trainer om ook Goran Pandev in te brengen. De Macedoniër kwam niet in het stuk voor en PSV speelde de wedstrijd professioneel uit.