Wedstrijdverslag: Kuyt verslaat De Jong, Anita wint met Newcastle van Bordeaux

4 oktober 2012 23:21 | Bron: Voetbalinfo

Dirk Kuyt heeft met Fenerbahce donderdagavond het Borussia Monchengladbach van Luuk de Jong verslagen. In Duitsland werd het in een aantrekkelijke wedstrijd 2-4 voor de bezoekers. Vurnon Anita won met Newcastle eenvoudig van Bordeaux.

Borussia Monchengladbach - Fenerbache 2-4
Ook in de Europa League wist Borussia Monchengladbach donderdagavond niet te overtuigen. In een waar spektakelstuk kwamen Die Fohlen in de 18e minuut door een goal van Luuk de Jong nog wel op voorsprong, maar moesten daarna het initiatief laten aan de Turkse bezoekers. Amper tien minuten na de goal van de Jong maakte Cristian alweer gelijk, waarna Raul Meireles ervoor zorgde dat de Turken met een voorsprong de kleedkamer ingingen.

In de tweede helft probeerde Monchengladbach het initiatief terug te krijgen, maar het opportunistische aanvalsspel van de Duitsers leverde echter geen doelpunt op. Dirk Kuyt schoot de wedstrijd vervolgens in de 71e op slot. BMG mocht nog even hopen toen Igor de Camargo de 2-3 maakte, maar drie minuten voor tijd maakte opnieuw Cristian een einde aan alle speculaties. Luuk de Jong en Roel Brouwers speelden aan Duitse kant de hele wedstrijd, waar Dirk Kuyt in blessuretijd naar de kant werd gehaald.

Newcastle United - Girondins de Bordeaux 3-0
Newcastle United heeft vanavond haar tweede wedstrijd in de Europa League eenvoudig in winst om kunnen zetten. De Engelsen waren over de gehele wedstrijd de betere partij en lieten bij vlagen uitstekend veldspel zien. Het overwicht van de Engelsen leidde tot een comfortabele 2-0 voorsprong bij rust. Shola Ameobi tikte de bal in de zestiende minuut na een prachtige aanval eenvoudig in het Franse doel, waarna een onfortuinlijk eigen goal van Henrique kort voor rust de 2-0 betekende.

Ook na rust waren The Magpies de betere ploeg. Amper vijf minuten na de pauze benadrukte Papiss Cissé dit nogmaals door de 3-0 op het scorebord te zetten. In de loop van de wedstrijd deed de ploeg van Vurnon Anita, die de negentig minuten volmaakte op het middenveld, het rustig aan. Met deze zege komt Newcastle United op vier punten, Bordeaux blijft steken op drie.

Liverpool - Udinese 2-3
Liverpool heeft in eigen huis een verrassende nederlaag geleden tegen Udinese. Het werd op Anfield 2-3 voor de bezoekers. Jonjo Shelvey zorgde er nog wel voor dat de The Reds met een voorsprong gingen rusten, maar na de hervatting namen de Italianen het heft in handen. Goals van Antonio Di Natale en Pasquale en een eigen goal van Sebastián Coates, zorgde ervoor dat Udinese na 72 minuten met 1-3 voor stond. Het slotoffensief van Liverpool, dat nog wel een goal van Luis Suárez opbracht, kon niet voorkomen dat Udinese met de drie punten naar huis ging.

AIK - Dnjepr Dnjepropetrovsk 2-3
AIK heeft in eigen huis een 2-1 voorsprong weggegeven tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk. Bij rust leidde de Zweedse ploeg nog door goals van Danielsson en Goitom. Dnjepr had tussendoor via Nikola Kalinic nog iets teruggedaan. Na de hervatting waren de Oekraïners echter sterker dan AIK. Doelpunten van Mandzyuk en Selezynov zorgden ervoor dat de gasten met drie punten huiswaarts gingen.

Overige uitslagen:
Académica Coimbra - Hapoel tel Aviv 1-1