Wedstrijdverslag: PSV heeft geen kind aan matig NAC en is voorlopig koploper

7 oktober 2012 16:21 | Bron: Voetbalinfo

PSV is in ieder geval voor twee uur koploper in de Eredivisie. Na de ruime midweekse zege op Napoli werd ook NAC Breda eenvoudige opzij geschoven. De provinciegenoten gingen met 3-0 onderuit in het Philips stadion, waar PSV tot nu toe nog zonder fouten is.

Vanaf de eerste minuut was PSV de heersende ploeg in eigen huis. NAC had weinig in te brengen en zag tot zijn geluk de openingstreffer lang uitblijven omdat Dries Mertens en Ola Toivonen hun vizier niet op scherp hadden staan. Met name De Belg had een grote kans, na een fout van Kees Luijckx, maar in tegenstelling tot vorige week - toen hij een hattrick maakte bij VVV - wist hij het doel niet te vinden.

Jeremain Lens vond dat doel halverwege de eerste helft wel. De aanvaller kwam met een paar bewegingen naar binnen en schoot de bal prima in de korte hoek en liet zo Jelle ten Rouwelaar kansloos. PSV bleef gevaarlijk via met name de luchtmacht bestaande uit Marcelo, maar de Braziliaan kopte tweemaal naast het doel. Pas vijf minuten voor rust viel het eerste gevaar van NAC te noteren. Nemanja Gudelj schoot hard, maar na over. Een paar minuten later was het aan de overzijde wel weer raak. Lens ontweek een paar tegenstanders en schoot op doel, zijn bal werd door Ola Toivonen tot doelpunt gepromoveerd en zo had PSV een geruststellende 2-0 voorsprong bij rust.

Na tien minuten in de tweede helft was het helemaal over met de aspiraties van NAC. Na een lange aanval op hoog tempo stond Mark van Bommel op de juiste plek om zijn ploeg na 3-0 te schieten. Een paar minuten later had het al 4-0 moeten worden, maar Luciano Narsingh mikte in kansrijke positie naast. De wedstrijd kabbelde vervolgens rustig naar het einde met nog een paar kansjes voor PSV. Zo schoot de ingevallen Jurgen Locadia in het zijnet. Toch werd het nog 4-0. Op aangeven van uitblinker Lens maakte de ingevallen Georginio Wijnaldum de laatste treffer van de middag.