Wedstrijdverslag: Feyenoord komt met man minder laat naast FC Groningen

7 oktober 2012 16:27 | Bron: Voetbalinfo | Auteur: Richard Fokker

Feyenoord heeft zondagmiddag een punt uit de wacht gesleept in Groningen. De Rotterdammers kwamen vroeg op voorsprong, maar kon daar niet lang van genieten. Na een rode kaart van Terence Kongolo viel ook de tweede goal voor Groningen nog voor rust. Feyenoord kwam laat in wedstrijd echter nog terug.

De Rotterdammers kenden een goede start van het duel. Sekou Cisse kwam op aan de linkerkant en leek de bal verkeerd te raken. De bal vloog echter via binnenkant paal het doel in. Feyenoord kreeg tegelijkertijd ook een domper te verwerken, omdat Cisse bij de actie een hamstringblessure opliep. Niet veel later volgde de volgende domper voor de ploeg van oefenmeester Ronald Koeman. Terence Kongolo gaf net buiten de zestien een vrije trap weg en pakte daarbij een kaart. Bacuna schoot de bal onder de muur door. Kostas Lamprou was kansloos en kon de bal uit zijn net vissen.

Feyenoord leek even in de war en gaf kansen weg. De gevaarlijkste kans was voor Michael de Leeuw. Vanuit een ingooi kopte Genero Zeefuik door op De Leeuw, die raak had moeten koppen, maar dat niet deed. Binnen het half uur was er weer tegenslag voor de Rotterdammers. Kongolo hield Zeefuik vast en ontving zijn tweede gele kaart. Lange tijd gebeurde er niet veel in Euroborg. Net voor rust was er echter weer opwinding in Groningen. Vanuit een vrije trap kwam de bal bij Maikel Kieftenbeld terecht. Hij waagde de poging en zag zijn schot nog aangeraakt worden door Virgil van Dijk. Lamprou stond op het verkeerde been en zag de bal in zijn doel verdwijnen.

Groningen heerste in de tweede helft. Andraz Kirm zorgde voor gevaar en met De Leeuw kwamen de Noorderlingen ook dicht bij een goal. Kieftenbeld kwam ook dichtbij een treffer met een schot van afstand die net naast vloog. Waar Groningen de kansen miste, maakte Feyenoord de eerste kans die het kreeg in de tweede helft wel af. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd werd de bal niet goed weggewerkt door de Groningen-defensie en kwam voor de voeten van Bruno Martins Indi. Die bleef rustig en maakte de gelijkmaker.

fillyking Rang: Super talent| 07-10-2012 16:29 | Reageer

De vroege rode kaart was wel het kantelpunt in de wedstrijd. Knap dat Feyenoord zich met tien man staande houdt, maar Groningen verdiende hier wel drie punten.

AFCA020 Rang: Vedette| 08-10-2012 12:20 | Reageer

zonder geluk vaart niemand wel zullen we maar zeggen...