Wedstrijdverslag: Twente herstelt van zwakke week tegen rood AZ

7 oktober 2012 18:25 | Bron: Voetbalinfo

FC Twente heeft haar koppositie in de Eredivisie weten te verstevigen. Waar Vitesse en Ajax punten lieten liggen wonnen de Enschedeërs met 3-0 van AZ Alkmaar. De score viel nog laag uit, zeker omdat AZ een half met negen man speelde.

AZ begon sterk in Enschede wetende dat Twente niet haar beste week achter de rug had. Maar verder dan een kopballetje van Rasmus Elm kwamen de Alkmaarders niet in de openingsfase. Toch stond het na dik twintig minuten ineens 1-0. Met een knappe volley verraste Nacer Chadli doelman Esteban in de korte hoek. Toch hielp de voorsprong niet het spel van Twente meer uitstraling te geven en ook AZ liet niet heel veel zien. Er waren voor beide doelen wel een paar kansjes, maar de wedstrijd stond voor rust niet bol van spektakel.

Dat veranderde wel in de tweede helft, al had het niet direct met het voetbal te maken. Eerst schreeuwde de hele Grolsch Veste om een strafschop toen Dusan Tadic ging liggen en een minuut later sloeg de vlam in de pan. Adam Maher kreeg de rode kaart onder zijn neus geduwd van scheidsrechter Danny Makkelie wegens vermeend natrappen richting Roberto Rosales, al was het meer een tikje dan echt een trap. De spelers van AZ waren het niet bepaald met de leidsman eens en Jozy Altidore liet dat naar de mening van Makkelie te nadrukkelijk blijken. Hij kreeg een gele kaart onder zijn neus geduwd en dat betekende zijn tweede, dus ook hij kon vertrekken.

Tegen negen man kon Twente al haar in de afgelopen week verloren zelfvertrouwen weer opkrikken. Tadic zette met een makkelijk gegeven strafschop de Tukkers op 2-0 en even later maakte Luc Castaignos ook een doelpunt nadat hij een harde voorzet van Rosales binnenliep. Met nog een half uur op de klok leek AZ rijp voor de slachtbank en een heuse monsterscore, maar de thuisploeg was de mannen van Gertjan Verbeek enigszins genadig. Met name Edson Braafheid had een opgelegde kans op de 4-0, maar zijn inzet was uiterst slap.

Latjepsv | 07-10-2012 18:48 | Reageer

Wat een vieze hond die scheids en die Rosales wat een theater in de eerste 10 minuten had juist Twente met rood een speler moeten kwijtraken een achterwaartse slaande beweging op marcellis