Wedstrijdverslag: Messi en Ronaldo uitblinkers in saaie en onbesliste Clasico

7 oktober 2012 21:42 | Bron: Voetbalinfo

De verhoudingen tussen Barcelona en Real Madrid zijn na de eerste Clásico van het seizoen in de Primera Division onveranderd gebleven. Lionel Messi en Cristiano Ronaldo waren de uitblinkers tijdens het matige 2-2 gelijkspel. Door de puntendeling houdt Barcelona een voorsprong van acht punten op de Madrilenen.

In een traag opstartende Clásico was de eerste grote kans voor Real Madrid. Sergio Ramos kon helemaal vrij instormen en kopte de bal net naast het doel. Barcelona nam het waarschuwingssignaal van Real niet ten harte want een paar minuten later liet het Cristiano Ronaldo compleet vrij op de punt van de zestien. De Portugees schoot de bal hard en laag in de korte hoek onder Victor Valdes door die er overigens niet goed uitzag.

Nog geen minuut later had Real al op een dubbele voorsprong moeten komen, na slap optreden achterin bij Barcelona. Het was Karim Benzema die doorkwam, maar hij raakte de paal. De kansrijke rebound was van Angel di Maria, maar hij mikte naast. De missers van het duo kwamen Real een paar minuten duur te staan toen Barcelona haar eerste echte kans kreeg. Een voorzet van rechts ging in de kluts omhoog waarna Pepe op een vreemde wijze onder de bal doorkopte. Lionel Messi maakte dankbaar gebruik van het presentje en volleerde de bal ongenadig hard binnen.

Het was een Clásico waarin relatief weinig gebeurde en het was vooral de spanning die overheerste. Maar na dik een uur spelen kwam er dan weer pit in de wedstrijd. Eerst was het Messi die op geweldige wijze een vrije trap binnenkrulde. Nauwelijks bekomen van de ene goal viel die alweer aan de andere kant, toen Mesut Özil Ronaldo diep stuurde. De Portugees had een paar momenten eerder nog op kolderieke wijze een omhaal gemist, maar faalde niet in de afronding na de pass van de Duitser.

Maar buiten deze twee prima treffers gebeurde er na rust barweinig in Camp Nou en bleef het gevaar beperkt tot een paar pogingen van grotere afstand. Een keer kwam Gonzalo Higuaín na een goede spelhervatting van Iker Casillias, maar hij stuitte op Valdes. In de slotfase schoot de ingevallen Martín Montoya nog op de lat namens Barcelona na een goed lopende aanval. In de blessuretijd kreeg Pedro nog een opgelegde kans om de wedstrijd alsnog in Catalaans voordeel te doen kantelen, maar hij liet dit na.

fillyking Rang: Super talent| 07-10-2012 21:47 | Reageer

Terechte uitslag. Beide ploegen maakten aanspraak op een overwinning. Pedro moest in de blessuretijd wél de winnende maken voor Barcelona, wat een kans zeg ;)