Wedstrijdverslag: Atletico wint van Malaga en komt op gelijke hoogte met Barcelona

7 oktober 2012 23:29 | Bron: Voetbalinfo | Auteur: Stephen van Vlokhoven

Atletico Madrid wist op de late zondagavond te profiteren van het gelijkspel van FC Barcelona. In Madrid werd door twee goals van Radamel Falcao met 2-1 gewonnen van Málaga. Door deze overwinning hijgt Atletico met negetien punten uit zeven wedstrijden in de nek van de Catalanen.

De thuisploeg opende het bal al na zes minuten voetbal. Er was aan geen van beide kanten nog een schot op doel afgevuurd, toen superspits Falcao het op de heupen kreeg. De voorzet van Emre Belozoglu werd door de Colombiaan tegen de touwen gekopt, waarmee de score werd geopend en Atletico Madrid met 1-0 leidde.

Het vervolg van de eerste helft was weinig amuserend. Na ruim een half uur wist Malaga pas hun eerste kans te produceren. Roque Santa Cruz verzilverde vervolgens de tweede, met een kopbal uit de voorzet van Nacho Monreal. Tot de rust kreeg Welligton namens de bezoekers nog twee kansen, maar bleef het 1-1.

In het tweede bedrijf kreeg vooral Falcao de kansen om het duel naar de thuisploeg toe te trekken. Twee keer binnen drie minuten kreeg de aanvaller een goede mogelijkheid, maar het gelijkspel bleef behouden. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd was Falcao toch nog het goudhaantje voor de thuisploeg. De spits schoot van dichtbij de winnende treffer binnen en zodoende kwam de tweede ploeg uit Madrid op gelijke hoogte met FC Barcelona.