| Vergeten? | Registreer

Wedstrijdverslag: Oranje wint makkelijk van rode-lantaarndrager Andorra

12 oktober 2012 22:22 | Bron: Voetbalinfo | Auteur: Richard Fokker
 

In het derde WK-kwalificatieduel van Oranje in groep D heeft het team zoals verwacht weten te winnen van de hekkensluiter in de poule. Het team van coach Jesús Alvarez werd met een 3-0 nederlaag teruggestuurd naar thuisland Andorra.

Het Nederlands elftal kende een voortvarende start van het enige kwalificatieduel dat in de Kuip wordt gespeeld. Na iets meer dan vijf minuten was het al raak voor Oranje. Rafael van der Vaart schoot in zijn 101ste interland de nationale ploeg naar een voorsprong. Even later was er weer een treffer te vieren in Rotterdam. Klaas-Jan Huntelaar kopte de bal achter keeper Josep Antoni Gomes Moreira.

Oranje-aanvoerder van dit duel - Kevin Strootman - kreeg na een halfuur spel kans op de 3-0. De middenvelder kreeg de kans na een voorzet van Jeremain Lens, maar raakte de bal niet lekker en miste. Net voor rust leek het alsnog raak te zijn. Bruno Martins Indi maakte zijn tweede interlandgoal, maar zag het doelpunt afgekeurd worden.

In het tweede bedrijf kende Oranje wederom een goed begin. Ruben Schaken luisterde zijn debuut op met een goal na een voorzet van Lens, die via de kluts voor de voeten van de buitenspeler van Feyenoord kwam. Schaken tikte de bal vervolgens beheerst binnen. Ron Vlaar kwam even later ook dichtbij een doelpunt. Uit een corner kopte de verdediger van Aston Villa de bal echter op de paal. Ook Lens werd nog gevaarlijk, maar zijn schot werd gered door de keeper van Andorra. Daarna kabbelde vervolgens rustig voorts. Veel werd er niet gecreëerd, zowel door Oranje als Andorra.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!