| Vergeten? | Registreer

Wedstrijdverslag: Jong Oranje naar Israel na makkelijke zege op Slowakije

15 oktober 2012 20:51 | Bron: Voetbalinfo
 

Jong Oranje weet zeker dat het deze zomer mag optreden op het Europees kampioenschap voor beloften in Israël. Na de 0-2 uitoverwinning op Jong Slowakije was in eigen huis een 2-0 zege meer dan genoeg voor plaatsing voor het eindtoernooi.

Net als vier dagen terug in Slowakije was het spel van Jong Oranje niet om over naar huis te schrijven. Het ontbrak de ploeg van Cor Pot aan de nodige creativiteit om de Slowaakse defensie te doorboren. Af en toe ging het met horten en stoten nog redelijk via een actie van Marco van Ginkel, maar ook zijn afstandsknal was ongevaarlijk. De bezoekers konden weinig er tegenover stellen.

Na rust was er aanmerkelijk meer vermaak. Eerst nog omdat de scheidsrechter van dienst de bal op een zeer onprettige plek kreeg, maar even later ook vanwege echt mooi voetbal. Jerson Cabral gaf af aan Luuk de Jong die met een prima actie de 1-0 van Georginio Wijnaldum voorbereidde. Even later werd het 2-0 toen Luuk de Jong vanaf elf meter mocht aanleggen, het bleek de eindstand.

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!