| Vergeten? | Registreer

Wedstrijdverslag: Koploper MVV verpest debuut Grim, Helmond laat naast Eagles

19 oktober 2012 21:58 | Bron: Voetbalinfo
 

Fred Grim heeft vrijdagavond geen al te best debuut als hoofdcoach van Almere City meegemaakt. De trainer had ook niet de makkelijkste taak en zag zijn ploeg op bezoek bij de koploper van de Jupiler League, MVV, met 2-1 onderuit gaan.

MVV - Almere City 2-1
MVV kende een goede start en dacht na een paar minuten zelfs al op voorsprong te komen, maar de traffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. MVV had een paar goede kansen, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Rowin van Zaanen maakte met het hoofd 1-0. Almere kreeg langzaam meer grip op het duel, maar toch maakte MVV nog voor rust gelijk via Tom van Hyfte. Danny Scheurs had even later de 2-1 moeten, maken maar liet dit na.

Na rust waren er kansjes voor beide ploegen en het was het MVV dat het als eerst een kans wist om te zetten in een treffer. Malcolm Esajas trok naar binnen en schoot de bal knap binnen in de korte hoek. Even later had Gino Felixdaal de stand weer gelijk moeten trekken, maar hij kopte voor leeg doel naast. Almere City bleef zoeken naar de gelijkmaker, maar zag die inspanningen niet beloond worden.

Helmond Sport - Go Ahead Eagles 2-2
Helmond Sport had de beste start via Gillian Justiana, maar daarna namen de bezoekers het initiatief. Dit leidde tot de 0-1 van Marnix Kolder die een voorzet van Joey Suk binnenkopte. De Go Ahead maar met 0-1 ging rusten had het vooral aan zich zelf te wijten, zo raakte het na de openingstreffer nog twee keer de paal.

Ook na waren de kansen voor Go Ahead niet aan te slepen. Zo raakte Charles Kazlauskas en waren er nog enkele mogelijkheden alvorens de 0-2 viel, via Sjoerd Overgoor. Ondanks het overwicht, kwam de thuisploeg toch snel terug op 1-2 toen Davy Brouwers een hoekschop tegen de touwen kopte. De rekening van de gemiste kansen kreeg Go Ahead een kwartier later gepresenteerd toen Olivier ter Horst op ietwat gelukkige wijze de 2-2 op het scorebord wist te werken.

Overige uitslagen:
FC Oss - Fortuna Sittard 0-3
Dordrecht - Excelsior 3-2
Telstar - FC Eindhoven 3-1
Veendam - De Graafschap 2-3
AGOVV - FC Emmen 6-1
FC Den Bosch - Cambuur 2-1

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!