Wedstrijdverslag: Ajax zorgt voor enorme stunt met zege tegen Manchester City

24 oktober 2012 22:35 | Bron: Voetbalinfo

Ajax heeft voor een geweldige stunt gezorgd door in de Champions League met 3-1 te winnen van Manchester City. De enige Nederlandse vertegenwoordiger in het grootste Europese club toernooi kwam na in de eerste helft nog wel op achterstand, maar repareerde die op sublieme wijze en boekte zo haar eerste zege van het seizoen in de groepsfase.

Ajax begon alleraardigst en zette Manchester City goed onder druk. Zeker in de eerste tien minuten hadden de bezoekers weinig tot niets te vertellen en was Christian Eriksen met een volley dicht bij de openingstreffer, maar zijn volley ging net naast. Tien minuten later toen Ajax weer gevaarlijk was geweest via een afstandsschot van Eriksen was het bij de eerste de beste City-kans raak. De opstomende James Milner behield goed het overzicht en vond Samir Nasri die de bal goed in verre hoek parkeerde.

City begon meer te voetballen en trof het zichtbaar aangeslagen Ajax bijna direct nog een keer via Micah Richards, maar de rechtsback stuitte op Kenneth Vermeer. Omdat het goede spel van de Engelsen langzaam toch weer verdween, kwam de thuisploeg toch weer terug in het spel. Veel leverde het niet op behalve een paar afstandschoten van Lasse Schöne en Ryan Babel. Vlak voor rust had Ajax nog een goede aanval. Siem de Jong speelde Ricardo van Rhijn - die de hele eerste helft heel veel ruimte had - in en ging zelf diep. De rechtsback vond De Jong en die schoot de bal feilloos tegen de touwen.

Na rust leek Ajax de gelijke stand direct te verspelen. Christian Poulsen ging in de fout, maar Ajax kon tot drie keer toe net op tijd ingrijpen, waardoor Sergio Agüero niet tot de 1-2. Ajax hervond vervolgens de controle en kreeg na een klein uur de beloning. Een door Eriksen perfect aangesneden corner belandde op het hoofd van Niklas Moisander die de verre hoek vond. Even later was het Eriksen zelf die voor de 3-1 zorgde. Na een goede ingreep van Schöne vond Tobias Sana Eriksen. De Deen leek te lang te wachten, maar via Gaël Clichy huppelde de bal toch binnen.

Ajax had vleugels en had zelfs op 4-1 kunnen komen, maar Sana stuitte na een goede een-twee met Schöne op een prima uitkomende Hart. Diens collega aan de overzijde, Vermeer, redde vervolgens twee keer uitstekend op inzetten van Edin Dzeko. Ook Nasri leek op weg naar de aansluitingstreffer, maar werd net teveel door Moisander gehinderd waardoor hij volledig langs de bal maaide. Na die kansen ging de storm van The Citizens toch weer liggen en bleef het gevaar beperkt tot een paar kleinere kansen. De zege kwam echter niet meer in gevaar.

Rick | 24-10-2012 22:55 | Reageer

Wat een fantastische wedstrijd ik heb echt zitten genieten op de bank. Dit is ook goed voor het Nederlandse voetbal.

jvandermarck Rang: Semi-prof| 24-10-2012 22:56 | Reageer

Uitstekende wedstrijd van Ajax, als ze op deze manier doorspelen kunnen ze misschien nog een keer verassen.

KasperHermans Rang: International| 24-10-2012 22:59 | Reageer

Wow diep respect voor Ajax. Had dit allerminst verwacht. Heerlijke pot. Prima gevoetbald. Een zege tegen het grote geld en voor het Nederlandse voetbal

Rick | 24-10-2012 23:06 | Reageer

Guidetti mag even stil zijn nu

AFCA020 Rang: Vedette| 25-10-2012 9:32 | Reageer

Hahaha zeker weten!

Stevennac | 25-10-2012 9:33 | Reageer

Zou Ajaks zo voetballen in de Eredivisie dan zouden ze in de winter al kampioen zijn.. geweldige pot!

AFCA020 Rang: Vedette| 25-10-2012 9:42 | Reageer

Naja enorme stunt, enorme stunt.
Het is erg knap natuurlijk en ze speelden fantastisch. Maar in deze poule met kampioenen heeft iedereen diep respect voor mekaar.
Dat was goed te merken toen ik in Dortmund was voor de eerste uitwedstrijd. En ook de interviews vooraf. Al die spelers en de trainer van City, zo veel eerbied en respect. Dat is ook wel terecht.

Maar een enorme stunt is dit zeker niet. Met een beetje meer mazzel had je in Duitsland niet verloren en had je tegen Madrid gewoon voor een leeg goal de 2-2 gemaakt.
Dan zou je 5 punten hebben, dan zou dortmund 5 punten hebben, madrid 4 en city 1. met je doelsaldo had je gewoon eerste gestaan dan.

Maar goed dat beetje geluk heb je niet gehad dus zijn de feiten zoals ze zijn. Maar bedoel alleen maar te zeggen,in deze poule van kampioenen kan iedereen punten tegen mekaar pakken.

AJAX heeft in elk geval zijn ware gezicht laten zien! Alleen de schoonheidsfoutjes er nog uit en dan ben je unstoppable

KasperHermans Rang: International| 25-10-2012 10:19 | Reageer

Als je kijkt naar de oorwassing van drie weken terug tegen Real vind ik dit toch wel een soort herrijzenis en een flinke stunt. Ook gezien de matige vorm in de Eredivisie (Utrecht en Heracles) had ik niet direct verwacht. Maar goed, Ajax mag blijven verrassen op die manier.

AFCA020 Rang: Vedette| 25-10-2012 10:48 | Reageer

Ik vind het een knappe prestatie, maar geen "enorme stunt", in een poule als deze weet je dat iedereen fantastisch kan voetballen en dat iedereen van mekaar kan winnen.
Dus het blijft knap, maar geen stunt mijns inziens.
Een stunt is Madrid met 0-6 kloppen in Madrid, deze overwinning zat gewoon in de mogelijkheden

AFCA020 Rang: Vedette| 25-10-2012 10:16 | Reageer

Dat weet je in een poule des doods