Wedstrijdverslag: Schalke met Nederlandse hulp langs Arsenal

24 oktober 2012 22:39 | Bron: Voetbalinfo | Auteur: Joachim van der Marck

Schalke 04 heeft de topper van poule B tegen Arsenal weten te winnen. Op bezoek in Londen was Ibrahim Afellay door een treffer en een assist van de avond de matchwinner. De andere wedstrijd in de poule, tussen Montpellier en Olympiakos Piraeus eindigde in een 1-2 overwinning voor de Grieken.

Arsenal 0-2 Schalke 04
De wedstrijd tussen de huidige nummers één en twee was een wedstrijd die de spanning die van tevoren werd verwacht nooit kreeg. Beide ploegen probeerde de wedstrijd vanaf het begin te controleren, in de hoop de tegenstander uiteindelijk weg te counteren. Doordat beide teams op dezelfde manier speelden, kwam de gewilde counter er niet. Pas toen de gasten uit Duitsland na rust aan gingen zetten om toch met drie punten terug te keren naar Gelschenkirchen, werd het pas een wedstrijd.

De gehele wedstrijd waren beide ploegen niet druk voor het doel en hadden beide doelmannen weinig te doen. Het eerste schot op doel was dan ook meteen raak. Uit een voorzet van Ibrahim Afellay wist Klaas-Jan Huntelaar de score te openen. Vlak voor het einde maakte Afellay, die als matchwinner werd bekroond, een einde aan de wedstrijd door de 0-2 op zijn naam te zetten. Door de overwinning op bezoek bij Arsenal gaat Schalke 04 momenteel aan de leiding in poule B.

Montpellier 1-2 Olympiakos Piraeus
De andere wedstrijd in poule B, tussen de kampioenen van Frankrijk en Griekenland, leverde meer spektakel op. Het duurde echter ook lang voordat in Zuid-Frankrijk de score werd geopend. De thuisploeg probeerde de wedstrijd te domineren, maar wist in de eerste helft nog niet de openingstreffer te maken. Die openingstreffer kwam er na rust wel. Aanvaller Gaetan Cherbonnier, die bij Montpellier de succesvolle aanvaller Olivier Giroud moet doen vergeten, wist de score voor de thuisploeg te openen.

Montpellier leek de wedstrijd uiteindelijk naar zich toe te trekken, maar na een opvlieging van rechterverdediger Vassilas Torosidis kwamen de gasten twintig minuten voor tijd op gelijke hoogte. De wedstrijd leek op een gelijkspel te eindigen, maar Olympiakos Piraeus wist uiteindelijk nog tegen de verhouding in drie punten te pakken. Invaller Konstantinos Mitroglou wist in de slotminuten de winnende treffer te scoren en daarmee drie punten mee naar Griekenland te nemen.

jvandermarck Rang: Semi-prof| 24-10-2012 23:03 | Reageer

Wat zal Schalke toch zonder The Hunter en Ibi moeten? Ben benieuwd of ze het zullen overleven wanneer dat tweetal uiteindelijk weg is. Er zal toch wel iemand moeten opstaan als vervanger.

AFCA020 Rang: Vedette| 25-10-2012 9:28 | Reageer

Leuk voor Huntelaar!