Wedstrijdverslag: Farfan redt Schalke, Dost scoort tweemaal voor Wolfsburg

27 oktober 2012 17:20 | Bron: Voetbalinfo | Auteur: Michel van Ballegooij

Hoewel ze er bij Schalke 04 liever niet over praten blijft de club uit Gelsenkirchen zicht houden op de landstitel. Nadat eerst aartsrivaal Borussia Dortmund werd verslagen moest ook Nürnberg zaterdag genoegen nemen met een nederlaag. Dankzij een doelpunt van Jefferson Farfán werd er met 1-0 gewonnen.

De wedstrijd tussen Schalke en Nürnberg is voor de supporters een zeer bijzondere. Beide supportersgroepen zijn met elkaar bevriend en dat levert altijd een prachtige sfeer op. De meeste aandacht in de eerste helft ging dan ook uit naar de tribunes, want op het veld gebeurde enorm weinig. In de eerste helft was Klaas Jan Huntelaar wel dichtbij een treffer en ook Ibrahim Afellay deed een poging, maar zijn inzet ging naast het doel.

In de tweede helft kwam de wedstrijd wat meer los. Farfán loste van afstand een schot, maar deze werd gekeerd door de doelman. Een kwartier voor tijd was het wel raak. Op aangeven van Christian Fuchs was het diezelfde Farfán die de supporters liet juichen. De buitenspeler uit Peru zorgde hiermee voor een zeer belangrijke overwinning. Schalke gaat Frankfurt namelijk voorbij op de ranglijst en staat nu tweede achter Bayern München.

Düsseldorf - Wolfsburg 1-4
Het seizoen voor Wolfsburg is dramatisch begonnen en na acht wedstrijden was het terug te vinden op de laatste plaats. Twee dagen heeft het bestuur besloten om trainer Felix Magath de laan uit te zetten en dat heeft zaterdag direct haar vruchten afgeworpen. Op bezoek bij Fortuna Düsseldorf werd er met 1-4 gewonnen en aanvaller Bas Dost was met twee doelpunten de gevierde man.

Overige uitslagen
Freiburg - Borussia Dortmund 0-2