| Vergeten? | Registreer

Wedstrijdverslag: Gelukkig Arsenal pas laat langs QPR na rode kaart Mbia

27 oktober 2012 17:54 | Bron: Voetbalinfo
 

Arsenal heeft een slechte week met nederlagen tegen Norwich City en Schalke 04 toch nog met een goed gevoel kunnen afsluiten. In een van de vele stadsderby's werd er moeizaam gewonnen van Queens Park Rangers door een late treffer en dubieuze van Mikel Arteta.

Het begon zoals bijna gebruikelijk veel belovend van Arsenal zijde. Na tien minuten spelen leek de thuisploeg al voor te komen door een kopbal van Aaron Ramsey, maar de jongeling vond de lat na een voorzet van Bacary Sagna. Een paar minuten later schoot Lukas Podolski de bal rakelings naast. QPR was de onderliggende partij en werd pas na 25 minuten voor het eerst gevaarlijk via Shaun Wright-Phillips, die naast schoot. De grootste kansen bleven er voor The Gunners, zo was André Santos op slag voor rust nog dichtbij, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden door Julio César.

Na rust bleef het spelbeeld onveranderd en waren de kansen voor Arsenal. Het was Santi Cazorla die de grootste kreeg, maar de Spanjaard schoot veel te wild in plaats van de bal rustig te plaatsen en zag zijn schot het doel ruim missen. In de laatste tien minuten keerde het lot alsnog in het voordeel van Arsenal. Eerst kreeg Stéphane Mbia rood na een buitensporige overtreding op Thomas Vermaelen.

En een paar minuten later was het raak, al verdiende de goal absoluut geen schoonheidsprijs. Na een heuse scrimmage was het uiteindelijk Mikel Arteta - die eerst al de lat had geraakt - die de bal vanuit buitenspelpositie achter Cesar frommelde. Hoewel Arsenal de beste kansen kreeg op een treffer, was QPR in de slotfase zowaar nog in de buurt van de gelijkmaker, maar Esteban Granero werkte de bal vanuit kansrijke positie naast het doel van Vito Mannone. De Italiaan reageerde even later nog attent op een inzet van Jamie Mackie.

Overige uitslagen:
Reading - Fulham 3-3
Stoke City - Sunderland 0-0
Wigan Atheltic - West Ham United 2-0

Voorspel nu voetbaluitslagen! Aanmelden bij de redactie

Reacties (0)

Reacties
Er zijn nog geen reacties


Volg Voetbalinfo nu ook op Twitter. Het nieuws, de artikelen en interviews zijn altijd direct te volgen via Twitter!